- 5,334
- 3,196
- 113
Aradaki fark inanlımaz
Çok can sıkıcı ya bizde insanız.birazdan orada asgari ücret 400 eurocular gelir xd
Yeni moda almanyada ev kirası 1000 eurobirazdan orada asgari ücret 400 eurocular gelir xd
Kardeşim gerçekler düşündüğünden çoook farklı ..sırf almanyada yaşamak için 50 yaşındaki karıyla evlenmiş oradan ülkeyi kötülüyor, kıyaslayan arkadaşlar, ne bekliyordunuz avrupanın en büyük ülkesine karşı alım gücümüz yüksek olacak değildi olması gerekenin şu an çok altındayız en büyük sebebi son yıllarda döviz kurlarının tavan yapması ve askeri alandaki yatırımlarımızın son yıllarda katlanarak yükselmesi, sorarsanız olması gereken yatırımlar yapılıyor bir kaç siyasi durum yüzünden ekonomimizi çökertmeye çalıştılar ve bunda muvaffak da oldular, varsa fikriniz sunun ancak gençler ülkesini kötüleme derdinde, yapılan kıyaslamalarda kira fiyatları, ulaşım ödemeleri veyahut sağlık harcamaları vs. görmüyorum, almanyada bir alman arabası ile aynı arabanın türkiyedeki fiyatı veya ps5 karşılaştırılıyor,evet vergisidir ülkeye gelmesi ve döviz kurunu hesaplayınca bu fiyatlar bir çok kişinin ulaşamayacağı düzeyde, daha iyi günleri görmemiz için çok çalışmamız lazım dostlar
varya dostum videoda 5 kili elma 5 lira ,1 kilo havuç 1lira , muzun kilosu 90 kuruş,bebek bezi 17 lira,ekmeğin kilosu 2 lira daha ne olsunYani hep alkol alkol alkol yav arkadaşım biraz temel ihtiyaçları gösterse ya Bu adam genelde hep alkol üzerinden fiyatlandırmaları gösteriyor
Ya benim dayımda Almanya'da yaşıyor hatta benimde oraya yerleşmemi istiyordu da yani şöyle söyleyeyim adamlar üretici bir ülke her türlü araç üretimi vs. yapıyorlar ve askeri açıdan olduklarını düşünmesem de güçlü bir ülke... fiyatların bu denli düşük olması normal zamanında biz de meyve ve sebzeyi çok daha uygun fiyata alıyorduk şimdi köylüyü kovup orayı şehirleştiriyoruz sonra vay efendim niye fiyatlar artmış. üreten yok ki memlekette bizim burada adam arsalarını satıp altına porshe çekmiş memleketi gece gündüz geziyor ne beklersin kivarya dostum videoda 5 kili elma 5 lira ,1 kilo havuç 1lira , muzun kilosu 90 kuruş,bebek bezi 17 lira,ekmeğin kilosu 2 lira daha ne olsun
Tamam dost bizde onu söylüyoruz zaten ama bunun suçlusu biz değilken biz niye çekiyoruz sıkıntı orası,benim kuzende frankfurtta doğma büyüme orda 2.100 maaşı var audisi altında,en kral telefon elinde, istediği ülkeye uçuyo geziyo, watsaptan atıyo market fişini insanın canı sıkılıyo.Ya benim dayımda Almanya'da yaşıyor hatta benimde oraya yerleşmemi istiyordu da yani şöyle söyleyeyim adamlar üretici bir ülke her türlü araç üretimi vs. yapıyorlar ve askeri açıdan olduklarını düşünmesem de güçlü bir ülke... fiyatların bu denli düşük olması normal zamanında biz de meyve ve sebzeyi çok daha uygun fiyata alıyorduk şimdi köylüyü kovup orayı şehirleştiriyoruz sonra vay efendim niye fiyatlar artmış. üreten yok ki memlekette bizim burada adam arsalarını satıp altına porshe çekmiş memleketi gece gündüz geziyor ne beklersin ki
Oda dogru abiSürekli başka ülkelerle kıyas yapan insanlar var biz onlarla nasıl bir olalım adamlar dünyayı sömürüyor bir yandan da üretiyor bizde yorum yapıyoruz kaç tane darbe muhtıra darbe girişimi yaşamışız 40 senedir terörle mücadele ediyoruz hala ayaktaysak Allah'a şükretmemiz lazım
dostum haritada gösteremeyeceğin ülkelerden tonlarca petrol geliri olan ülkelerden bahsediyorsunuz, afrikadaki masumların katillerinden, lastik toplayamadı diye öldürülen insanların sorumlularından bahsediyorsunuz, sonuçta bunları biz de yapsaydık onlar kadar gelir sahibi olabilirdik ama Allaha şükür onlar gibi değiliz, komik olansa onların hiç utanmaması ama anlattıklarımı komik bulan içimizdekiler, sonumuz hayır olsunKardeşim gerçekler düşündüğünden çoook farklı ..
Amindostum haritada gösteremeyeceğin ülkelerden tonlarca petrol geliri olan ülkelerden bahsediyorsunuz, afrikadaki masumların katillerinden, lastik toplayamadı diye öldürülen insanların sorumlularından bahsediyorsunuz, sonuçta bunları biz de yapsaydık onlar kadar gelir sahibi olabilirdik ama Allaha şükür onlar gibi değiliz, komik olansa onların hiç utanmaması ama anlattıklarımı komik bulan içimizdekiler, sonumuz hayır olsun