Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Avrupa'ya Vasıfsız Olarak Gitmek

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Dostlar gece gece kafanızı şişiriyorum ama illaki Avrupada yaşayan dostlarım vardır acaba Avrupa'ya vasıfsız bir adam olarak gitme şansimiz var mı?

Morpheus38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,574
1,310
113
Dil okuluna yazılarak her yere gidebilirsin ama biraz para lazım.

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Dil okuluna yazılarak her yere gidebilirsin ama biraz para lazım.
Valla yarım dönem sonra sağlık bölümünü bitireceğim bu Amerika ve Avrupa çok acil şekilde sağlık teknikeri transfer ediyormuş başka ülkelerden bu salgın belkide önümüzde ki 10-20 sene içinde en masumu diyorlar tek şansımız o bizde gider kurtuluruz umarım

Morpheus38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,574
1,310
113
Valla yarım dönem sonra sağlık bölümünü bitireceğim bu Amerika ve Avrupa çok acil şekilde sağlık teknikeri transfer ediyormuş başka ülkelerden bu salgın belkide önümüzde ki 10-20 sene içinde en masumu diyorlar tek şansımız o bizde gider kurtuluruz umarım
En iyisini yaparsın hiç vakit kaybetme.

Hunreis

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
4,660
1,326
113
yolun açık olsun kardeşim git kurtar kendini bizim elimiz baglı gidemiyoruz

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
87,640
47,632
113
Burda kiler gitme derdinde gidenler gittiğine pişman nasıl bı iş bu anlamadım ben.sahsen benim aklımdan hiç böyle bişey geçmedi imkan olsada gitmem zaten.burdaki afkan Özbek suriyeliye hangi göz ile bakiliyorsa sizede orda o gözle bakilicak düşüncesi bile kötü.he yanlış anlamayın ben afgani ozbegi kucumsemiyirum yadirgamamda ama toplumun ne gözle baktığını biliyoruz sonuçta.2 sınıf insan muamelesi görüyorsunuz bakışları bile değişik.allah herkesin gönlüne göre versin

Bektas38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
510
127
43
Bende gitmeyi dusunuyorum ama işte babam var burda cezaevinde disard olsa gideceğim bi şekilde bu ülke artık yaşanmaz oldu hele biz gençler için hiç bir umudumuz kalmadi umudumuzu su cakallarin vereceği 3-5 kuruş paraya bağladık oda bataklık 3 verip 300 alıyorlar işte babamın çıkmasına bir sene var yawastan araştırıyorum gideceğim bende mobilya dekorasyon mezunuyum mesleğim de var

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Burda kiler gitme derdinde gidenler gittiğine pişman nasıl bı iş bu anlamadım ben.sahsen benim aklımdan hiç böyle bişey geçmedi imkan olsada gitmem zaten.burdaki afkan Özbek suriyeliye hangi göz ile bakiliyorsa sizede orda o gözle bakilicak düşüncesi bile kötü.he yanlış anlamayın ben afgani ozbegi kucumsemiyirum yadirgamamda ama toplumun ne gözle baktığını biliyoruz sonuçta.2 sınıf insan muamelesi görüyorsunuz bakışları bile değişik.allah herkesin gönlüne göre versin
En azından gittiğin yerde insanlar sana 2.sinif gözüyle bakarlar burda devlet sana 2.sonif gözüyle bakıyor burda suriyeli var aldığı aylık yardımı duysan bir tane kafana sikarsın bu memlekette yaşanmaz

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Bende gitmeyi dusunuyorum ama işte babam var burda cezaevinde disard olsa gideceğim bi şekilde bu ülke artık yaşanmaz oldu hele biz gençler için hiç bir umudumuz kalmadi umudumuzu su cakallarin vereceği 3-5 kuruş paraya bağladık oda bataklık 3 verip 300 alıyorlar işte babamın çıkmasına bir sene var yawastan araştırıyorum gideceğim bende mobilya dekorasyon mezunuyum mesleğim de var
Allah kurtarsın babanı çok zor bir durum senin meslek var ne kadar şanslısın Belçika'da bir abi var Avrupa'da işçilik çok pahalı zanaat öğren demişti İnşallah gönlüne göre olur

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
87,640
47,632
113
En azından gittiğin yerde insanlar sana 2.sinif gözüyle bakarlar burda devlet sana 2.sonif gözüyle bakıyor burda suriyeli var aldığı aylık yardımı duysan bir tane kafana sikarsın bu memlekette yaşanmaz
Yasanmazsa git kardeş kimse zorla tutmuyorki seni.devletin bana ne gözle baktigi çok geri planlarda bende önemli olan insanlar cevrendekiler ben olaya sosyal olarak baktım sen biraz siyaset boyutuna gecmissin.ben devletle yaşamıyorum insanlarla yaşıyorum devletin bana ne gözle baktığının önemi yok.egee biniste çalışıyorsan ay başı maaşını alırsin.ayrica o Suriyelinin aldığı yardımda seni uzemesin sende bı Suriyeli olabilirdin sende insansın oda insan biraz impati kurmalı bizde aynı durumda olabilirdik ama çok şükür bizim ülkemizin öyle bı derdi yok ordumuz sağlam envanterimiz çoğu ülkeye göre çok iyi teknolojik olarakta sürekli gelişmekte.neyse dediğim gibi herşey gönlünce olsun.

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Yasanmazsa git kardeş kimse zorla tutmuyorki seni.devletin bana ne gözle baktigi çok geri planlarda bende önemli olan insanlar cevrendekiler ben olaya sosyal olarak baktım sen biraz siyaset boyutuna gecmissin.ben devletle yaşamıyorum insanlarla yaşıyorum devletin bana ne gözle baktığının önemi yok.egee biniste çalışıyorsan ay başı maaşını alırsin.ayrica o Suriyelinin aldığı yardımda seni uzemesin sende bı Suriyeli olabilirdin sende insansın oda insan biraz impati kurmalı bizde aynı durumda olabilirdik ama çok şükür bizim ülkemizin öyle bı derdi yok ordumuz sağlam envanterimiz çoğu ülkeye göre çok iyi teknolojik olarakta sürekli gelişmekte.neyse dediğim gibi herşey gönlünce olsun.
Ah be dostum neyse hayırlı gecelerin olsun

Verstappen

iLTW
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,872
10,914
113
Kim pişman dost gidip de kimmiş o pişman olanlar Almanya'da asgari ücretle çalışıp burada krallar gibi tatil yapıyorlar her türlü destegi alıyorlar orada sonra boş boş vatan millet edebiyatı yapıyorlar. İmkanı olup da gitmek yerine bu ülkede kalanın bir gram aklı yoktur kusura bakmasın kimse. Benim gençliğimin içine s*çtılar bari en azından gelecekteki çocuklarımın hayatını kurtaracam okul biter bitmez gidip buradan. Kimse boşuna vatan millet edebiyatı yapmasın Ortadoğu'nun en kötü en yasanmaz ülkelerinden biri olma yolunda gidiyor Türkiye

Verstappen

iLTW
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,872
10,914
113
ne demek devletin sana nasıl gözle baktıgı geri planda? insan devlet için degil devlet insan için vardır devletin en büyük görevi vatandaşına yaşanabilir bir hayat sunmaktır bunu yapamıyorsa ona devlet denmez zaten. Genç işsizlik 25%leri geçmiş genel işsizlik 30%lara dayanmıs ki bunlar eksik rakam, adamlar son 1 ay iş aramıyorsan seni işsiz bile saymıyor. millet 2 sene iş arayıp bulamayınca vazgeçiyor 1 ay bakmıyor diye işsiz sayılmıyor. enflasyon gelmiş 45%lere, faizler 19% dolar kuru dayanmış 8.5a ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor bu rakamlar. kimsenin gelecege dair en ufak umudu kalmamıs sen bana teknolojimiz iyi donanmamız iyi suriye olmayız diyorsun kusura bakma da nah olmayız madem her şeyimiz bu kadar iyi neden başta ekonomi olmak üzere her şey daha da kötüye gidiyor kimsenin en ufak umudu yok gelecege dair? başlarım suriyeliye yaptıgı yardıma kendi nüfusunun 3te1ine iş bulamıyor adam, calısanların yarısı asgari ücrete calısıyor bir kısmı da ona yakın paraya calısıyor sen bana kalkmıs suriyelilere yapılan milyarlarca dolar yardımı söylüyorsun en ufak hakkım varsa o yardımlarda haram zıkkım olsun.
siyaset boyutuna geçmişsin demeyin bosuna bu siyaset degil bu ülkenin gerçekleridir

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
87,640
47,632
113
ne demek devletin sana nasıl gözle baktıgı geri planda? insan devlet için degil devlet insan için vardır devletin en büyük görevi vatandaşına yaşanabilir bir hayat sunmaktır bunu yapamıyorsa ona devlet denmez zaten. Genç işsizlik 25%leri geçmiş genel işsizlik 30%lara dayanmıs ki bunlar eksik rakam, adamlar son 1 ay iş aramıyorsan seni işsiz bile saymıyor. millet 2 sene iş arayıp bulamayınca vazgeçiyor 1 ay bakmıyor diye işsiz sayılmıyor. enflasyon gelmiş 45%lere, faizler 19% dolar kuru dayanmış 8.5a ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor bu rakamlar. kimsenin gelecege dair en ufak umudu kalmamıs sen bana teknolojimiz iyi donanmamız iyi suriye olmayız diyorsun kusura bakma da nah olmayız madem her şeyimiz bu kadar iyi neden başta ekonomi olmak üzere her şey daha da kötüye gidiyor kimsenin en ufak umudu yok gelecege dair? başlarım suriyeliye yaptıgı yardıma kendi nüfusunun 3te1ine iş bulamıyor adam, calısanların yarısı asgari ücrete calısıyor bir kısmı da ona yakın paraya calısıyor sen bana kalkmıs suriyelilere yapılan milyarlarca dolar yardımı söylüyorsun en ufak hakkım varsa o yardımlarda haram zıkkım olsun.
siyaset boyutuna geçmişsin demeyin bosuna bu siyaset degil bu ülkenin gerçekleridir
Kardeş herkes fikrini sunuyor bende sundum.ve benim yorumumda bı konu daha vardı ama onu es gecmissin sende bir Suriyeli olabilirdin yazdım.kimler pişman dersen ben turistik mekanlarda çalışıyorum çok gurbetçi müşterim var onlarina yorumuna göre konuştum he illa ispat ararsan bı kaç kez YouTube de gördüm gir izle.sende bı Suriyeli olabilirdin.yada Avrupa'ya gitme sansin olursa orda belli şartlara göre bı yardım yapılıyor o yardımı sen alsan sana haram mı etsinler? Senin haram ettiğin hak senden zaten cikicak belki bı yol yapilcak belki biri cebe indiricek bilemeyiz ama o zaten senden cikicak her türlü birileri doyuyordur belki.neyse bu konu çok uzar ben daha yazmiycam bu konuya.konunun rengi ortada.

Verstappen

iLTW
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,872
10,914
113
Kardeş herkes fikrini sunuyor bende sundum.ve benim yorumumda bı konu daha vardı ama onu es gecmissin sende bir Suriyeli olabilirdin yazdım.kimler pişman dersen ben turistik mekanlarda çalışıyorum çok gurbetçi müşterim var onlarina yorumuna göre konuştum he illa ispat ararsan bı kaç kez YouTube de gördüm gir izle.sende bı Suriyeli olabilirdin.yada Avrupa'ya gitme sansin olursa orda belli şartlara göre bı yardım yapılıyor o yardımı sen alsan sana haram mı etsinler? Senin haram ettiğin hak senden zaten cikicak belki bı yol yapilcak belki biri cebe indiricek bilemeyiz ama o zaten senden cikicak her türlü birileri doyuyordur belki.neyse bu konu çok uzar ben daha yazmiycam bu konuya.konunun rengi ortada.
Hiçbir Avrupa ülkesi kendi vatandaşına iş veremiyorken kalkıp mülteciye yardım etmez. YouTubeda ne videolar var o gurbetçiler gelip ellerinde Euro ile marketlerdeki fiyatlarla taşak geçiyorlar. Yanlışa yanlış denir yok siyaset yok şey diye kılıf uydurulmaz yoksa ondan sonra bir 20 sene daha böyle geçer

Verstappen

iLTW
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,872
10,914
113
Hiçbir Avrupa ülkesi kendi vatandaşına iş veremiyorken kalkıp mülteciye yardım etmez. YouTubeda ne videolar var o gurbetçiler gelip ellerinde Euro ile marketlerdeki fiyatlarla taşak geçiyorlar. Yanlışa yanlış denir yok siyaset yok şey diye kılıf uydurulmaz yoksa ondan sonra bir 20 sene daha böyle geçer
ben ögrenci adamım daha devlet bana karsılıksız burs veremiyor aylık 650 lira veriyor o da kredi neye yettigi belli degil yurt parası zaten okul acıkken 380 liraydı. 2 ögün yemek 35 40 lira, bir tane kitap almaya kalksam ortalama kitaplar 20 30 tl ki genel olarak daha pahalıları da var. bu 650 lira benim neyime yetsin yurduma mı yemegime mi egitim ihtiyacıma mı? verdigi para aylık 100 dolar bile degil bir de onu benden geri istiyor 4 senede toplam 23k küsür kredi verecek, enflasyondur üfedir tüfedir geri ödemesi 50kyı bulacak. daha ögrencisine bakamayan ülke için sen kalkıp mültecilere yardım ediyor diye güzelleme yaparsan olmaz kardeşim o iş olmaz

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
87,640
47,632
113
ben ögrenci adamım daha devlet bana karsılıksız burs veremiyor aylık 650 lira veriyor o da kredi neye yettigi belli degil yurt parası zaten okul acıkken 380 liraydı. 2 ögün yemek 35 40 lira, bir tane kitap almaya kalksam ortalama kitaplar 20 30 tl ki genel olarak daha pahalıları da var. bu 650 lira benim neyime yetsin yurduma mı yemegime mi egitim ihtiyacıma mı? verdigi para aylık 100 dolar bile degil bir de onu benden geri istiyor 4 senede toplam 23k küsür kredi verecek, enflasyondur üfedir tüfedir geri ödemesi 50kyı bulacak. daha ögrencisine bakamayan ülke için sen kalkıp mültecilere yardım ediyor diye güzelleme yaparsan olmaz kardeşim o iş olmaz
Ben güzelleme yapmadım dikkatini çekerim.teknoloji olarak gelisiyoruz dedim benim sohbet ettiğim gurbetçiler memnun değiller dedim gitmek isteyeni kimse zorla tutmuyor dedim (hatta başka bı vatandaşlığa geçmek isteyen varsa bunada müsade ediliyor) ve o Suriyelinin yerinde sende bende olabilirdik dedik.savas halı insanlar ne yapsın canlarını kurtarmak için bize sığındılar orda kalsalar oleceklerdi ölenler öldü zaten.biz yardımsever bı milletiz toplum olarak yapımız bu.su bebeğe baksana kardeşim ben bunu ömrüm boyunca unutmam ilk gordugumdede kahrolmustum içim parcalanmisti ben bı babayim az çok empati kurabildim.ben arkadaşın Suriyelilere verilen paradan rahatsız olmasına yorum yaptım o kısım olmasaydı yorumunda ben yorum yapmazdim.ben siyaset sevmem yapmamda herhangi bi parti fanatikligimde yok genel seçimde farklı yerel seçimde farklı partilere oy attim.ben olaya insan olarak yaklastimIMG_20210405_080624.jpg.simdi adamlar buraya geldiler geri gidin ölün diyemezdik ve demedikte e geldiler bizde işsizlik var zaten hangi birine iş verilsin restaurantlarda fabrikalarda inşaatlarda tekstilde çalışabilen imkanı olan çalışiyor gördüm ben çalışmayanlar acliktan olmiyceklerine göre bı gelirleri olmalı yoksa yağma hırsızlık vs vs bı dünya sıkıntı dogardi ben çok iyiyiz diye bı cümle kullanmadım çok iyi olabilecek miyiz ordanda hiç ümidim yok ama ben bı 20 sene öncesine göre iyi olduğumuzu dusunuyorum.allah daha iyi etsin ne diyim

Verstappen

iLTW
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,872
10,914
113
Ben güzelleme yapmadım dikkatini çekerim.teknoloji olarak gelisiyoruz dedim benim sohbet ettiğim gurbetçiler memnun değiller dedim gitmek isteyeni kimse zorla tutmuyor dedim (hatta başka bı vatandaşlığa geçmek isteyen varsa bunada müsade ediliyor) ve o Suriyelinin yerinde sende bende olabilirdik dedik.savas halı insanlar ne yapsın canlarını kurtarmak için bize sığındılar orda kalsalar oleceklerdi ölenler öldü zaten.biz yardımsever bı milletiz toplum olarak yapımız bu.su bebeğe baksana kardeşim ben bunu ömrüm boyunca unutmam ilk gordugumdede kahrolmustum içim parcalanmisti ben bı babayim az çok empati kurabildim.ben arkadaşın Suriyelilere verilen paradan rahatsız olmasına yorum yaptım o kısım olmasaydı yorumunda ben yorum yapmazdim.ben siyaset sevmem yapmamda herhangi bi parti fanatikligimde yok genel seçimde farklı yerel seçimde farklı partilere oy attim.ben olaya insan olarak yaklastimEkli dosyayı görüntüle 136480.simdi adamlar buraya geldiler geri gidin ölün diyemezdik ve demedikte e geldiler bizde işsizlik var zaten hangi birine iş verilsin restaurantlarda fabrikalarda inşaatlarda tekstilde çalışabilen imkanı olan çalışiyor gördüm ben çalışmayanlar acliktan olmiyceklerine göre bı gelirleri olmalı yoksa yağma hırsızlık vs vs bı dünya sıkıntı dogardi ben çok iyiyiz diye bı cümle kullanmadım çok iyi olabilecek miyiz ordanda hiç ümidim yok ama ben bı 20 sene öncesine göre iyi olduğumuzu dusunuyorum.allah daha iyi etsin ne diyim
her gün kaç tane insan intihar ediyor türkiyede borçları yüzünden, işsizlikten, gelecege olan inançsızlıgından. cocuguna pantolon alamadı diye kendin inşaattan atan baba var ülkede, faturayı ödeyemedi diye cocukları üsüdügü icin saç kurutma makinesini acıp yan odada intihar eden anne var. sen kendi vatandasını koru baskasını ondan sonra korursun bosa duyar kasmanın anlamı yok. dünyanın enayisi biz miyiz?
ben diyorum ülkede işsizlik 30%a dayanmıs millet iş bulamıyor diye sen bana suriyelilere verilen işi örnek veriyorsun :)
uzatmayacam daha fazla iyi günler