Oku! yaradan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir Alâk’tan yarattı. Oku!Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O Rab ki kalemle yazmayı öğretti. İnsana bilmediği şeyleri öğretti.
96/ el-Alâk -1-2-3-4-5-
Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. —Bakara Suresi 3. Ayet
Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin.—Bakara Suresi, 43. Ayet
Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır bir yüktür.— Bakara Suresi 45. Ayet
- Bakara Suresi 83. Ayet
Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin; önceden kendiniz için hayır olarak neyi takdim ederseniz, onu Allah Katında bulacaksınız. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızı görendir.—Bakara Suresi, 110. Ayet
Hani Evi (Kâbe’yi) insanlar için bir toplanma ve güvenlik yeri kılmıştık. “İbrahim’in makamını namaz yeri edinin”, İbrahim ve İsmail’e de, “Evimi, tavaf edenler, itikâfa çekilenler ve rükû ve secde edenler için temizleyin” diye ahit verdik.—Bakara Suresi 125. Ayet
Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.—Bakara Suresi, 153. Ayet
-Bakara Suresi, 177. Ayet
Namazları ve orta namazını (üstlerine düşerek, titizlik göstererek) koruyun ve Allah’a gönülden boyun eğiciler olarak (namaza) durun.—Bakara suresi, 238. Ayet
Eğer korkarsanız, yaya veya binekte iken kılın. Güvenliğe girdiğinizde ise, yine Allah’ı, bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği gibi zikredin.—Bakara suresi, 239. Ayet
.
.
.
-Nisa suresi, 77. Ayet
-Nisa suresi, 101. Ayet
-Nisa Suresi, 102. Ayet
-Nisa suresi, 103. Ayet
-Nisa suresi, 142. Ayet
-Nisa suresi, 162. Ayet
-Ali İmran suresi, 39. Ayet
-En’am Suresi, 72. Ayet
-En’am suresi, 92. Ayet
-Tevbe suresi, 5. Ayet
-Tevbe suresi, 11. Ayet
-Tevbe suresi, 18. Ayet
-Tevbe suresi, 54. Ayet
-Tevbe suresi, 71. Ayet
-Tevbe suresi, 84. Ayet
-Hud suresi, 87. Ayet
-Hud suresi, 114. Ayet
-İbrahim suresi, 31. Ayet
-İbrahim suresi, 37. Ayet
- İbrahim suresi, 40. Ayet
-İsra suresi, 78. ayet
-İsra suresi, 79. ayet
-İsra suresi, 110. Ayet
-Meryem suresi, 31. ayet
-Meryem suresi, 55. Ayet
-Meryem suresi, 59. Ayet
-Taha suresi, 14. ayet
-Taha suresi, 132. Ayet
-Hac suresi, 35. ayet
-Hac suresi, 41. Ayet
-Hac suresi, 78. Ayet
-Nur suresi, 37. ayet
-Nur suresi, 58. Aye
-Lokman suresi, 4. ayet
-Lokman suresi, 17. Ayet
-Fatır suresi, 18. ayet
-Fatır suresi, 29. Ayet
-Müzzemmil suresi, 20.ayet
-Beyyine suresi, 5. Ayet
-Maide suresi, 6. Ayet
-Maide suresi, 12. Ayet
-Maide suresi, 58. ayet
-Maide suresi, 91. Ayet
-Maide suresi, 106. Ayet
De ki: “Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah’ındır—En’am suresi, 162. Ayet
Dosdoğru namazı kılın, zekatı verin ve elçiye itaat edin. Umulur ki, rahmete kavuşturulmuş olursunuz.—Nur suresi, 56. ayet
Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O’nun elçisi, rükû ediciler olarak namaz kılan ve zekâtı veren mü’minlerdir. —Maide suresi, 55. ayet