Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

⚽️Futbol Özel Haber! Türkiye'nin İlk Futbol Takımı / BetAsus

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BetAsus Destek

Büro Destek
Büro Destek
Ayrıcalıklı Üye
4,894
317
83
TÜRKİYE’NİN İLK FUTBOL KULUBÜ

BLACK STOCKINGS FC

upload_2019-6-7_17-24-40.jpeg

Türkiye'nin ilk futbol kulübünün yabancı isimli olduğunu biliyor muydunuz? 19. yy’ın son zamanlarında İstanbul futbol ile tanışır. İngilizler ve Rumlar çeşitli isimler altında futbol oynarlar. Bu sayede futbolla tanışan Türkler, kendi takımlarını kurmak isterler ama Abdülhamit'in istibdat döneminin katı kuralları buna izin vermez. Çünkü ayaklanmalardan ödü kopan Abdülhamit, on on beş tane adamın bir araya gelerek kurduğu örgütlere, potansiyel başkaldırı gözüyle bakar. Fakat Türkler takım kuramazken, İngilizler, Rumlar Osmanlı çayırlarında doyasıya futbol oynarlar. Türkler bir çare olarak ingilizce bir isimle bir takım kurmaya karar verirler.

Böylelikle ilk Türk futbol kulübü 1901 yılının sonbahar Fuat Hüsnü Kayacan ve Reşat Danyal Bey öncülüğünde kurulur. 8 Kasım 1901'de takım ilk maçına çıkar. Ancak maalesef bu ilk maç, Black Stocking FC'nin aynı zamanda son maçı da olur. Papazın çayırı'nda yani bugünkü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın bulunduğu yerde oynanan maçı Moda Rum FK'ya 5-1 kaybeder. Takımın tek golünü atan isim Fuat Hüsnü Bey'di.

Maç sona erdikten sonra sahaya giren hafiyeler, bazı kişileri tutukladı. Kemanî Nuri Bey'in anlattığına göre bu baskının sebebi, kulüp başkanı Reşat Danyal Bey'in Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'in veliahtı konumundaki Şehzade Reşad Efendi olduğuna ve kulübün esas amacının padişaha karşı bir darbe örgütleme olduğuna dair bir iddia ortaya atılmasıydı. Bu baskının ardından kulüp feshedildi ve faaliyetleri sona erdi. Reşat Danyal Bey Tahran'a sürüldü ve Black Stocking FC böylece tarihin tozlu raflarında yerini alır.​

Larksan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,053
239
63
Göt korkusu herşeyin önüne geçiyor

evolaydis

Tanınmış üye
Ayrıcalıklı Üye
15,256
7,578
113
Çünkü ayaklanmalardan ödü kopan Abdülhamit,
@BetAsus Destek meb ben bu lafa takıldım ayaklanmalardan ödü kopan padişah yazıyorsun nerden biliyorsun yanında mıydın öyle bir yazmışssın ki sanki o anları birebir yaşamış gibi :)
halbuki herhalde bir yerden alıntı yaptın ama padişaha böyle bir yakıştırma yapman ya da onu buraya yansıtman bence hoş olmamış

Byinan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,322
359
83
Osmanli padisahlarini büyütmeyin bu kadar.

Hasant

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
1,150
304
83
Black Stockings Siyah Çoraplilar işte Fenerbahce da :)

Hasant

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
1,150
304
83
Osmanli padisahlarini büyütmeyin bu kadar.
Dünyanin dizleri titresin sen buyutme.
O bu degilde ben Ataturk ile Abdulhamit arasinda gecen gercek diyaloglari merak.ediyorum.
Aslinda ben Mehmet Ali Ağca ile Abdullah Çatlı arasindaki gercek diyaloglarida merak ediyorum. Cok merak ediyorum Turgut Ozal ile Abdullah Ocalanin diyaloglarini.
Yesil Mahmutun tam apo yu oldurecekken pkk kampinda hain var ihbarini yapanida merak.ediyorum.
Kendi birligini roketatarlarla taciz edip OHALin kalkmamasini saglayan komutanlarida merak ediyorum.
Benim hicbir anlatilana inanma gibi bir niyetim yok .Cunku ulkemde malesef tarafgirlik yapmadan etki altinda kalmadan gercekleri anlatabilecek adam yok.Gerci hos birisi bir gerceği anlatsa ülkemin yarısı buna inanip diger yarisi inanmayacak aksini iddia edecek.
Herkes inanmak istedigine inaniyor . Herkes kendine gore bir yol tutturmus. Oportunizme bulaşmadan ayakta durmalari zormuş gibi sanki

allenderons

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
1,715
537
113
Dünyanin dizleri titresin sen buyutme.
O bu degilde ben Ataturk ile Abdulhamit arasinda gecen gercek diyaloglari merak.ediyorum.
Aslinda ben Mehmet Ali Ağca ile Abdullah Çatlı arasindaki gercek diyaloglarida merak ediyorum. Cok merak ediyorum Turgut Ozal ile Abdullah Ocalanin diyaloglarini.
Yesil Mahmutun tam apo yu oldurecekken pkk kampinda hain var ihbarini yapanida merak.ediyorum.
Kendi birligini roketatarlarla taciz edip OHALin kalkmamasini saglayan komutanlarida merak ediyorum.
Benim hicbir anlatilana inanma gibi bir niyetim yok .Cunku ulkemde malesef tarafgirlik yapmadan etki altinda kalmadan gercekleri anlatabilecek adam yok.Gerci hos birisi bir gerceği anlatsa ülkemin yarısı buna inanip diger yarisi inanmayacak aksini iddia edecek.
Herkes inanmak istedigine inaniyor . Herkes kendine gore bir yol tutturmus. Oportunizme bulaşmadan ayakta durmalari zormuş gibi sanki
Abi ne güzelde yazmışın yureğine sağlık

Başkan

Admin
Yönetici
Administrator
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
78,994
73,041
21,113
konu farklı yerlere taşınmadan kitleyelim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...