- 541
- 16
- 28
Şampiyonlar ligi 1. Ön eleme turu Astana – Cfr Cluj karşılaşması ile başlıyor. Kazakistan takımı Astana, özellikle iç saha avantajını en iyi kullanan takımlardan. Son 5 yıl üst üstte lig şampiyonu olup devler liginde boy gösteriyor Astana. Saha avantajını kullanarak büyük, küçük bütün takımlara sıkıntı yaşatıyor. Suni çim ve iklim avantajı ile özellikle iç sahada başarılı olmasını biliyor fakat bu sezon takımda bazı sıkıntılar var. Elinde bulunan kiralık oyuncuların sözleşmesi bitti ve hücum hattından birkaç ismi de elinde tutamadı. Kazak liginin 17. Haftasına gelindiğinde yaşanılan puan kaybı ve istikrarsız görüntüsü ile Astana takımı kötü bir görüntü çizse de bu maçın favorisi. Cluj ise sezonu erken açıp birkaç tane hazırlık maçı yaptı. Hafta sonu oynanan Romanya Süper Kupasını Vitorul’ u la kaybetti. Oyun boyunca üstün olan, pozisyona giren ekip Cluj iken Kazanan takım tek golle Vitorul oldu. Astana, bu sezon çok da iyi değil. Tamam saha avantajı var ama futbol iyi oynanmadıktan sonra toprak sahada da oynasan kazanamazsın. Karşılaşma 2 ayaklı olacak. Muhtemelen Cluj dengeli bir maç olsun isteyecektir. Arkaya yaslanarak skoru korumaya çalışacaktır. Onlar da rakibinin saha avantajının farkında o yüzden fazla pozisyon vermeden maçı tamamlamak en makul sonuç gibi. Ben Cluj’ un bu karşılaşmadan puan veya puanlar çıkaracağını düşünüyorum. Benim tercihim 0 – 2 çifte şans.