Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Asgari Ücret Ne Kadar Olmalı?

Rogue

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
12,402
10,973
113
Asgari ücretin hiçbir önemi yok, önemli olan alım gücü ve asgari ucret alan nüfusun yoğunluğu. Gelişmiş ülkelere bakarsan, çok küçük bir kesimin asgari ucretle çalıştığını görürsün. Bizde ise ülkenin ezici çoğunluğu asgari ücretle veya kaçak olarak çalışıyor. İsterse 40.000 lira olsun asgari ücret. Bu sefer ekmek 30 lira olur 40 lira olan yoğurt 140 lira olur. Tek başına zam bir şey ifade etmiyor.
Aynen katılıyorum.

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,767
4,163
113
Asgari ücret 16 k olsa , ev sahipleri de ona göre, esnafta ona göre ,üretici de ona göre zam yapacak.Eger kirada oturuyorsa bütün maaş kiraya gidecek, ee peki bu aile nasıl gecinecek, alternatif yapabilecekleri birkaç yol var, krediye yüklenip zokayi yutmak, ya da hırsızlık yapmak veya birilerini dolandırmak, afedersiniz ailesini pazarlamak , kumar oynamak.Baska alternatif söyleyecek adam varsa hemen şimdi buyursun.Agzimi bozmak istemiyorum ama en hassas olduğum konulardan biri, dayanamadım yazdım, bütün sorumluluk bana aittir.Edit; ib.. olmak bunu unuttum.Allah aşkına söyleyin bu adam ne yapsın !!

abdulgfb06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
935
651
93
16 okur reis çıkar 1000 de benden der herkes alkışlar konu kapanır

ilker2941

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,422
1,016
113
15 civarı bekliyorum fakat eğer ara zam olmayacaksa 18/20 arasına atmalılar

Bybasel

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
678
399
63
bence 13 bin olmalı para basa basa enflasyon bitmez önemli olan alım gücü onun icinde enflasyonu dusurmek gerek

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,581
1,572
113
Sizce asgari ücret ne kadar olacak? Ne kadar olmalı? Şahsen bence 50 bin bile olsa bi değeri yok çünkü zamlarla paranın değeri bi önceki asgarinin altında oluyor.
Tahminleriniz nelerdir
Maaşlara yapılan zamlar enflasyonu körüklüyor yani dediğin gibi bir anlamı kalmıyor. Bu sarmalın içinden ne para basarak ne de maaşlara zam yapılarak çıkılabilir. Tek çözüm katma değeri yüksek ürünler üretip yurt dışına pazarlamak ve ülkeye döviz girmesini sağlamak. Başka hiçbir çözümü yok.

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,581
1,572
113
Vasıflı elemanlara Almanya işçi alımını baya esnetti bir an önce gitmek lazım Almanya bitikte deseler burası gibide değildir herhalde
Almanyada çalışanların en fazla % 2 kadarı asgari ücret kazanıyor. Türkiyede bu rakam % 60 larda. Almanyanın çöpçüsü, Türkiyedeki doktordan daha iyi hayat standartlarına ve alım gücüne sahip