- 10,090
- 5,766
- 113
topçu birliğindeysen ol usta emniyet muhafızda olacaklar için yazdım benValla reis aklımı okudun. Bende yazıcı olma niyetim vardı. Korkuttu beni 😂
topçu birliğindeysen ol usta emniyet muhafızda olacaklar için yazdım benValla reis aklımı okudun. Bende yazıcı olma niyetim vardı. Korkuttu beni 😂
senin bir yere başvurmam gerekmiyor şans işi kkk belirliyor onuBenım tecıl aralıkta bıtıyor asteğmenlik basvurmak ıstıyorum
Şimdi ne zaman basvurabılıyorum astegmenlık ıcın ve basvurursam en erken ne zaman gıdebılıyorum bılen varmı
He tamamdır dostum anladım şimdi eyvallahtopçu birliğindeysen ol usta emniyet muhafızda olacaklar için yazdım ben
Ya hayır normalde e devletten yoklama basvurusu yapınca astegmenlik secenegi cıkıyordu sımdı cıkmıyor suan basvurunca onların basvurusu ıcın belli aralık varmısenin bir yere başvurmam gerekmiyor şans işi kkk belirliyor onu
değmez ama ben sana diyim sürekli dosya raporla telefon görüşmesi yap rütbelilerle uğraş mental yorgunluk yaşarsın fiziki olarak olmasa da kantinci,silahcı,depocu benim gözümde daha iyi yazıcılığa göreHe tamamdır dostum anladım şimdi eyvallah
Beyler kısa dönem askerlik var mı 3-5 günDostlar merhaba, 2 gün önce askerlik tarihleri ve yerler belli oldu. Forumda gidecek olanlar var mı? Belki aynı yere denk düşeriz
10 Kasım Erzincan 59. Hava ve topçu
Zorunluluk diye bir sey yok. Ben bölük cavusuydum. Ascavus sen kontrol et nobet listesi sana emanet dedi. Yazıcı istedigine yazıyordu, kendine yazmıyordu. Ben de hic ses etmedim. Ben zaten tutmuyordum, bir kac arkadaşı da kayirdim. Gül gibi gecindik gittiktopçu birliği yaz kış spor koşu yapıyor anca emniyet muhafız sürekli nöbet tutarsın öyle gündüz spor içtima derdin olmaz tek iyi yanı o askeriyede yazıcı olurum sıcak ortamda kafam rahat eder diyorsanız düşünmeyin eskisi gibi değil her gün mesaiden sonra nöbet tutma zorunluluğu var tüm gün rütbelilerle muhattap olduktan sonra
dostum emniyet muhafızda zorunlu iki arkadaşım yazıcıydı ikiside gün bitiminde 6-7 7-8 nöbetlere gidiyordu bolu 2.komando tugayı benimki en büyük yerlerden çok fazla nöbet yeri var belki o yüzdendir küçük yerlerde zorunlu olmayabilirZorunluluk diye bir sey yok. Ben bölük cavusuydum. Ascavus sen kontrol et nobet listesi sana emanet dedi. Yazıcı istedigine yazıyordu, kendine yazmıyordu. Ben de hic ses etmedim. Ben zaten tutmuyordum, bir kac arkadaşı da kayirdim. Gül gibi gecindik gittik
çavuşluk iyi değil ya tonla sıkıntı revire isim yazdırmak isteyenlerle askerlerle uğraş uzman çavuşlarla uğraş içtimada rahat ediyorsun o yanı güzel sadeceBen gittiğimde 30 yaşındaydım. Astekler mesai bitiminde abi diyordu. Erler zaten abi diyordu. Bi de cavus olunca kimse ses etmedi ama cok kadilik yaptim. Her anlaşmazlığa düşen geliyordu.
Aynen onla alakalıdır. Biz de 3 tane kule vardı. 150 kişilik bölük, Isi gucu olmayanlari gunde 2 kere gonderince rahat yetiyordu.dostum emniyet muhafızda zorunlu iki arkadaşım yazıcıydı ikiside gün bitiminde 6-7 7-8 nöbetlere gidiyordu bolu 2.komando tugayı benimki en büyük yerlerden çok fazla nöbet yeri var belki o yüzdendir küçük yerlerde zorunlu olmayabilir
mebse kolayla almıyorlar ufak oluyor genelde avukat ve pilot arkadaş vardı bizim onları aldılardı sadece diye hatırlıyorum kısa dönemler içindenAynen onla alakalıdır. Biz de 3 tane kule vardı. 150 kişilik bölük, Isi gucu olmayanlari gunde 2 kere gonderince rahat yetiyordu.
Bana sorarsanız en kolay iş mebs. Gunde 4 5 kere telsizle konuşup gerisi full yatış. Mebscilere de nobet yazmiyorduk.
Kıbrıs kardeşim bir kaç kişi hariç hepimiz Kıbrıs'a gittikUsta birlik nereye çıktı reis herkes Kıbrıs diiyor