Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

⚽️Futbol Aykut Kocaman’dan Alex De Souza Açıklaması

Alliance

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
4,714
5,244
135

Teknik direktör Aykut Kocaman, Alex de Souza ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaman, Alex De Souza’nın da şu anda antrenörlük yaptığını belirterek, “Şimdi beni daha iyi anlayacak” dedi.

Aykut Kocaman, Tivibu Spor kanalında yayınlanan Her Gün Spor programına konuk oldu. Kocaman, "Ne Alex ne de başka bir oyuncu ile ilgili hiçbir zaman duygularımla hareket etmedim. Rakamlar ortada, ben art niyetli olsam, nasıl olacak böyle bir şey? Bu konuları gündeme getiren art niyetli gruplar var, Alex’in, bu organize durum tarafından biraz kullanıldığını düşünüyorum. Fenerbahçe’nin asıl sorunu Fenerbahçe’yi oluşturan dinamiklerin birbirine karşı olması" dedi.
“Büyüklerle Anadolu takımları arasındaki makas kapandı”
Deneyimli Teknik Direktör Kocaman, ligde mücadele eden büyük takımlarla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Büyük takımlar ile Anadolu takımlarının şartları birbirine yakınlaştı. Ekonomik makas daralırken oyuncu kaliteleri ve yabancı oyuncu sayısındaki artışlarla ilgili de fark kapandı. Bu durum normal hale gelmeli".
1996 yılında Trabzonspor-Fenerbahçe maçının 84. dakikasında attığı gol ile Fenerbahçe’ye şampiyonluk getiren Kocaman, “Trabzonspor daha az başarılı diyemezdik, sadece biz son hamleyi yapabildiğimiz için şampiyon olabildik. Kazananla birlikte yolculuk yapan takımı da desteklemek gerekiyor. Bir anda çok şey değişebilir, var olan emekleri yıkmak sportif anlamda kültürsüzlük oluşturur" diye konuştu.
“Alex kariyerinde en çok benim dönemimde başarılıydı”
Fenerbahçe’nin son zamanlardaki durumunu da ele alan Aykut Kocaman, takımın teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde en değerli oyunculardan biri olan Alex De Souza’nın da şu anda antrenörlük yaptığını belirterek, “Şimdi beni daha iyi anlayacak” dedi. Kocaman sözlerine şöyle devam etti: "Ne Alex ne de başka bir oyuncu ile ilgili hiçbir zaman duygularımla hareket etmedim. Rakamlar ortada, ben art niyetli olsam, nasıl olacak böyle bir şey? Bu konuları gündeme getiren art niyetli gruplar var, Alex’in, bu organize durum tarafından biraz kullanıldığını düşünüyorum. Fenerbahçe’nin asıl sorunu Fenerbahçe’yi oluşturan dinamiklerin birbirine karşı olması".
Fenerbahçe, Sakaryaspor ve İstanbulspor gibi büyük takımlarda forma giyme şansı bulan Aykut Kocaman futbolculuk kariyerini toplamda 3 kere gol kralı olarak taçlandırdı. Jübilesinin ardından çeşitli takımlarda antrenörlük yapan Aykut Kocaman, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe Teknik Direktörlüğüne getirildi ve aynı sezonda takımını şampiyonluğa ulaştırdı. En son Başakşehir Futbol Kulübünü çalıştıran Aykut Kocaman Ekim 2021’de görevinden ayrıldı.

milagroan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,330
945
113
Oğuz ve Aykut, Fenerbahçe’den neden gönderildi?

Kritik Trabzonspor maçını 2-1 kazanan Fenerbahçe’de golleri atan bu iki oyuncu ne oldu da şampiyonluğun hemen akabinde takımdan gönderildi? Ali Şen, bu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Günlerden perşembe ve Trabzonspor maçı da pazar günü. Şadan Kalkavan beni arıyor, ben de Bodrum’daki çiftlikteyim. Oğuz ve Aykut geliyor oraya. Konuşuyorlar bunlar ama ne konuştuklarını anlatmıyorum, hiç anlatmadım."

Şen, "Bu söylediklerinizden para istediklerini çıkarıyoruz." şeklindeki soru üzerine şunları anlattı:

"Olabilir ama söylemiyorum. Ben de sinirlendim Şadan’a. 'Ya Şadan, biz Fenerbahçe’yiz, istersen 5 Aykut, 5 Oğuz, 10 tane gol atsınlar, biz Fenerbahçe’yiz. 10-0, bütün mesuliyeti ben alırım. Sen bunlara hemen nasıl güle güle demedin?' 'Parreira gönderdi.' dedi. Ona da güle güle, o da İstanbul’da kalsın. Maç gecesi Rize Dedeman Oteli’nde futbolcuları akşam teker teker çağırdım. Soru sordum. Yani bir arkadaş demiş ki futbolcular garip falan filan, para konusu var işte. Tam anlatmıyorum, çünkü ikisini de beğeniyorum. İkisini beraber çağırdım son. Gece 00.00 ve ertesi gün maç var. Berabere kalsak Trabzon şampiyon, yenersek son iki maçı da biz alırsak biz şampiyonuz. Şimdi 'İkiniz.' dedim, 'Yarın beşer tane gol atsanız ve maçı biz 10-0 kazansak da ikinizi de gönderiyorum.' dedim.

Biz şimdi Trabzonspor'u yendik. Bizim taraftarlar ve bizim kongre üyeleri Şadan’a diyorlar ki ‘Oğuz’la Aykut’u gönderecek kimse yok kulüpte.’ Şadan da televizyonda canlı yayında diyor ki ‘Ben varken Oğuz ve Aykut’u kimse gönderemez.’ Başkan kim? Ben, Ali Şen. Ve de döndük İstanbulspor, arkadan da Vanspor’u yendik, şampiyon olduk. Bir mekanda şampiyonluk kutlaması yapıyoruz. Benim ellerimden biri Aykut’ta biri Oğuz’da. Bazı arkadaşlar diyorlar ki ‘Madem kovdun onlarla ne işin var?’ Hayır, onlar da kutlama yapacak. Onlar da maçın, galibiyetin, şampiyonluğun tadını alacak. Meğersem tat almamış Aykut. Aykut diyor ki 'Ben sevinemedim fazla. Çünkü Trabzonlu futbolcular üzüldü.' Çok büyük bir sebeptir o. Ve Aykut’un bunu demesini centilmenlikle ilgili yazdılar, böyle bir şey olabilir mi? Yani maaş aldığın, para aldığın, bağlı olduğun Fenerbahçe’de milyonlarca Fenerbahçe taraftarı üzülürse zararı yok mu? Senin görevin olan gol atmaktır. Senin görevin, santrfor oynuyorsun takımı şampiyon yapmaktır. Yapıyorsun, gol atıyorsun fakat onlar üzülüyor diye sen sevinmiyorsun. Bu kandırmaca değildir de nedir? Olmaz böyle şey. He ana sebep bu değildi. Onlar benim kendilerini göndereceğimi biliyordu. İkisi de beni iyi tanıyor. Tabii bekliyorlar şimdi ne olacak. ‘Hiç beklemenize falan gerek yok, gidiyorsunuz.’ dedim.”

KARTALizma

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,893
4,863
113
bu müptezel demba ba'yı da yedi... sakaryalılar çetesinin futboldan temizlenmesi lazımdı. ali şen olaydı bunlar zaten barınamazdı hiçbir yerde.
Konyayı bıraktı Konya şaha kalktı
Başakşehiri düşme potasında bıraktı Emre Belezoğlu geldi adamlar şaha kalktı.
Demek ki teknik direktörlükte bi becerisi yok. FB kadrosunu o sene kim gelse şampiyon yapardı aykuta denk geldi tamamen.

JayJayOkocha

10Numara
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
12,707
14,879
113
Ya aykut bi git be kardeşim alex rekorunu egale etmesin diye harcadin adamı kendi egon için hem alexi bitirdin hem feneri .asıl fener düşmanı bu serefsiz .geçen sene bile başakşehir basında tek galibiyetini fener e karşı aldı. Fener düşmanı. Bu adamın fener sevgisine inanmıyorum. Konya da da it gibi top oynatirdi fenere karşı. Konyadan da puan alamazdik

dexter96

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,280
857
113
Bazen çok iyi kadro vardır ama kötü teknik direktöre denk gelir takım, Fb de o dönem öyleydi. Kim bilir belki Kocaman olmasaydı belki çok farklı şeyler olurdu

Gokhandgnc35

Kırmızısı Yoktur Aşkın Ya Sarıdır Ya Lacivert 💛💙
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
11,293
10,921
113
Bu adamı ciddiye alan varmıda açıklama yapma gereği duyuyor .bir yaran varki açıklama yapma gereği duyuyorsun.1 gol atayım 3 puanı alayim diye bizide koca takimida kanser ettin .fenerbahce tarihinin en iyi oyuncusunu bana göre sırf senden büyük olmasın rekorun kırılmasın diye aziz baskanida gazlayip harcattin. hala cikmis konusuyorsun Fenerbahçe taraftarı seni afetmeyecek. aykut ne dersen de ne hocaligin hocalik ne adamligin adamlık..

Ipswich

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,380
5,981
113
bu aykut neyin kafasını yaşıyor. Bir Fenerbahçeli olarak bu adamdan nefret ediyorum aşırı itici geliyor bizim teknik direktörlüğümüzü yaptığı süre zarfında da hiç sevmedim bu adamı futbolculuk yıllarını bilemem fakat bana Fatih Terim daha sıcak geliyor ki senelerce galatasarayda teknik hocalık yapmasına rağmen.

KARTALizma

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,893
4,863
113
Bu adamı ciddiye alan varmıda açıklama yapma gereği duyuyor .bir yaran varki açıklama yapma gereği duyuyorsun.1 gol atayım 3 puanı alayim diye bizide koca takimida kanser ettin .fenerbahce tarihinin en iyi oyuncusunu bana göre sırf senden büyük olmasın rekorun kırılmasın diye aziz baskanida gazlayip harcattin. hala cikmis konusuyorsun Fenerbahçe taraftarı seni afetmeyecek. aykut ne dersen de ne hocaligin hocalik ne adamligin adamlık..
dostum Alex geçenlerde bi açıklama yaptı ya çalıştığım en kötü teknik adam kocamandı diye güya ona cevap vermişte Alex doğruyu söylemiş diyemiyor :D

rollercoaster

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
647
262
63
fenerbahçe böyle bitirildi işte yetkisi olanların bilgisi yoktu bilgisi olanların ise yetkisi yoktu

deli_gibi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,544
646
113
İçimizdeki İrlandalılar :) Aykut alex i kıskandı bence