- 103,248
- 154,325
- 113
Beşiktaş'ın teknik sorumlusu Burak Yılmaz, siyah-beyazlıların Galatasaray'la oynayacağı derbi karşılaşmasına milli takımlardaki oyuncuları sağlıklı dönerse yüzde yüz hazır çıkacaklarını belirtti.
Şenol Güneş'in ayrılığından sonra takımı seçime kadar Burak Yılmaz'a emanet eden Beşiktaş'ta milli maç arasının ardından oynanacak Galatasaray derbisinin hazırlıkları sürüyor.
Burak Yılmaz, takımının antrenmanlarına devam ettiği Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Sözlerine A Milli Takım'ın Hırvatistan karşısında aldığı galibiyeti kutlayarak başlayan ve sağlık ekibinin Gedson Fernandes ve Salih Uçan'ı derbiye yetiştirmek için ellerinden geleni yaptığını vurgulayan Burak Yılmaz, "Sağlık ekibimiz, Gedson ve Salih'in derbiye yetişmeleri için elinden geleni yapıyor. Yetişirlerse çok mutlu oluruz. Yetişmezse, onların yerine oynayacak oyuncular da Beşiktaş oyuncusudur, ellerinden geleni yapacaklardır. Ben umutlu ve mutluyum. Benim isteğimle aramıza iki hocamız daha katıldı. Bize güç katacaklarını düşünüyorum. Milli takımlardaki oyuncularımız sağlıklı bir şekilde dönerse, derbiye %100 hazır olacağız. Ben kendime ve ekibime güveniyorum." dedi.
Ekibe katılan yeni antrenörlerin kendi isteği doğrultusunda olduğunun altını çizen Yılmaz, "Vukas ve Modric tanıdığım isimlerdi. Ciddiyetle ve arzuyla çalışıyoruz. Futbolculuk hayatımda da zorluklar vardı, hepsinin üstesinden geldim. Bu başka bir görev. Ekibimize, futbolcu arkadaşlarımıza, camiamıza ve taraftarımıza güveniyorum. Tabii ki zor görev ama zorlukları aşarsan bir yerlere gelebiliyorsun. Görevimin bilincindeyim ama en büyük güvencem oyuncularımız. O yüzden rahatım." ifadelerini kullandı.
Siyah-beyazlılar, Süper Lig'e verilen milli maç arasının ardından ilk maçında 21 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Galatasaray derbisine çıkacak.