Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Hakaret Davası

TheMachine

Makina
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,840
940
113
Beyler whatsappdan birine küfür etmişim eskiden adam ss almış beni şikayet etmiş ve mahkemem olduğunu görmediğim için polis beni arıyomuş sürekli en son aramam olduğunu öğrendim karakola gittim dedim neyin nesidir soruşturmada ifade verdim şimdi ne olacak başına gelen varmı hapse girecekmiyim?

GULHAN20

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
124
46
28
Beyler whatsappdan birine küfür etmişim eskiden adam ss almış beni şikayet etmiş ve mahkemem olduğunu görmediğim için polis beni arıyomuş sürekli en son aramam olduğunu öğrendim karakola gittim dedim neyin nesidir soruşturmada ifade verdim şimdi ne olacak başına gelen varmı hapse girecekmiyim?
Belki küçük çaplı başın ağrır mahkeme vs ama hiçbir şey çıkacağını sanmıyorum için rahat olsun dostum tekrar geçmiş olsun

domenico

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
301
145
43
dostum sana tazminat davası açar 20 25k bi paranı alır bi de onun avukat ücretlerini kaşılarsın 35 40 k gibi bir para alırlar senden total aynısı başıma geldi

Der Leanderturm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,317
626
113
eğer gerçekten direkt küfürse hakarete girer hakim uzlaşmacıya yönlendirir 10 20 bin tlye kapanır dosya eğer kabul ederseniz kapanmazsa 7 8 ay hapis olur fakat ağır eleştiri olarakta kabul edilebilir eğer küfür yoksa direkt

Comeon

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
724
276
63
İfade verirken ben etmedim deseydin keşke programla kendileri yapmışlardır falan derdin WhatsApp geriye dönük konuşma vermiyor nasılsa inkâr edecektin

ferdikadıoğlu

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
9,801
4,299
113
Hakaretler uzlaştırma kapsamına giriyor seni hiç aramadi mı uzlaştırmaci yada sana ulaşım yoksa evine tebligat gelmesi lazım ne hapisi bu arada ceza alır geçersin para cezası

Comeon

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
724
276
63
İfadelerde doğruyu söylemeyin abi dogru olmak mahkemelerde pek işe yaramıyor kakiyorlar dahada

cuqqam34567

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
708
355
63
Bana da normal mesajdan eski kız arkadaşım hakaret küfür edip duruyor engelliyorum engellenenlerde 500 tane küfür hakaret ettiği mesaj var dava açabilir miyim

4YapraklıYonca

🍀🍀🍀
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,850
4,758
113
2021 yasasına göre 6 ay hapis yatarı olmadığı için girdi çıktı yapıyorsun en son ben girdi çıktı yaptığımda bitane dayı kaynansına sövmüştü bu cezayı yemişti anlatıyodu volta atarken içerde 🙂

kinguz

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
525
89
28
Yeni kanun yürürlüğe giriyor bu sonuçlanana kadar girer 9 bin TL ödersin siciline de işlemez olur biter eğer kanun girmezse ve suçlu bulunursan ki yüksek ihtimal 17 18 bin cezası var. Endişe etmene gerek yok eğer vekil bakan akrabası değilse

bolder

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
361
165
43
Etmeyeceksin kimseye sosyal medya veya Whatsapp ne olursa olsun. Ederseniz böyle sıkıntıya düşersiniz. Banada Whatsapp tan küfür etmişti birisi mahkemeye verdim ama ne küfürler öyle böyle değil. Hem maddi hem manevi dava açtım. 25 bin para istedim 20 binde anlaştık avukat falan tutmadım. İbanima 20 geldi dekontu uzlaşma bürosuna verdim dosya dava kapandı

TheMachine

Makina
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,840
940
113
Etmeyeceksin kimseye sosyal medya veya Whatsapp ne olursa olsun. Ederseniz böyle sıkıntıya düşersiniz. Banada Whatsapp tan küfür etmişti birisi mahkemeye verdim ama ne küfürler öyle böyle değil. Hem maddi hem manevi dava açtım. 25 bin para istedim 20 binde anlaştık avukat falan tutmadım. İbanima 20 geldi dekontu uzlaşma bürosuna verdim dosya dava kapandı
Peki ben uzlaşma yapmasam hapis cezasını kabul edip sonrasında o cezayı paraya çevirsem ne olur?

TheMachine

Makina
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,840
940
113
eğer gerçekten direkt küfürse hakarete girer hakim uzlaşmacıya yönlendirir 10 20 bin tlye kapanır dosya eğer kabul ederseniz kapanmazsa 7 8 ay hapis olur fakat ağır eleştiri olarakta kabul edilebilir eğer küfür yoksa direkt
Yok kanka küfür etmişim ifade verirken mahkemede adam bana ssleri gösterdi

TheMachine

Makina
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,840
940
113
Hakaretler uzlaştırma kapsamına giriyor seni hiç aramadi mı uzlaştırmaci yada sana ulaşım yoksa evine tebligat gelmesi lazım ne hapisi bu arada ceza alır geçersin para cezası
Valla ben ona 20 30 ödemem gider yatarım hapis cezası varmış ha hapisi de paraya çevirebiliyormuşuz Galiba

Faga

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,337
2,300
113
Bu işi ekmek parası gelir haline getirenler var kendine sövdurup mahkemeye veriyorlar haftada 1 kişiyi mahkemeye veriyorlar

Senin olay ise muhtemelen 30k tazminat cezası alacaksın geçmiş olsun

TheMachine

Makina
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,840
940
113
Bu işi ekmek parası gelir haline getirenler var kendine sövdurup mahkemeye veriyorlar haftada 1 kişiyi mahkemeye veriyorlar

Senin olay ise muhtemelen 30k tazminat cezası alacaksın geçmiş olsun
Yanlışın var kanka 30k imkansız

eyalet32

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,054
1,535
113
Daha önce suçun yoksa 10bin tl para cezası alırsın.
Zaten sanığın avukatı sana uzlaşma için ulaşır dosya açılınca 20bin öde kapatalım der ama yeni yasada 10k'ya çektiler çakallık yapabilir :)
Savcılığa gidip ifade verirsin 5 yıl boyunca aynı cezayı işlememen gerekiyor.
Hükmün geri bırakılması diye çıkar