- 1,100
- 924
- 113
Bu sabah soy adıma benzer kim varsa tek tek aranmış Turk telekom borcu için geri dönüş yaptığımda şu güne kadar ödemezsen akrabalarına dosya göndericem falan diyor tersledim kapattım bu yasal mı daha önce başına gelen varmı ?
KVKK denen bir olay var. Yaptıkları şey ciddi bir suç. Şikayet et ucyuz bin lira ceza odesinler akillanirlar. Hem cimer üzerinden hemde KVKK yani kişisel verileri koruma kanunu kapsamında https://sikayet.kvkk.gov.tr/ şikayet et buradan 300bin cezası var ve kesiyorlar bu cezayı. Ellerinde ki o kuruma ait dosyaları da alıyorlar. Cimer üzerinden de telekomu şikayet etBu sabah soy adıma benzer kim varsa tek tek aranmış Turk telekom borcu için geri dönüş yaptığımda şu güne kadar ödemezsen akrabalarına dosya göndericem falan diyor tersledim kapattım bu yasal mı daha önce başına gelen varmı ?
Yok avukat yetki verince görüşebiliyor ama sadece borçluyla görüşebiliyor ve bu şekilde konuşamaz. Yüzde yüz avukat yanında prim usulü çalışan kendini bilmez biri. Avukat bu şekilde arama yaptıklarını ve bu şekilde konuştuklarını öğrense tazminatsız kovar zaten. Hİçbir avukat bu riski almaz. Sevgilimden biliyorum 300 bin tl cezası var her arama başına. Bir çok hukuk bürosuna bu ceza kesildi yakın zamandaArkadaşın verdiği yerlere şikayet et ve ek olarak baroya şikayette bulun. Yaptıkları ahlaksızlık ve yasa dışı, ses çıkaran yok diye meydanı boş buluyorlar. Borçlu olman seni rezil edebilecekleri anlamına gelmiyor, aklıma gelmişken hukuk bürosunu aradığında görüştüğün kişi, seni tehdit eden kişi avukat bile değil muhtemelen, normalde seninle görüşme hakkı bile yok değişmediyse eğer.
5 kişiyi öldür 3 çocuğa tecavüz et. parayı basınca illa ki seni savunacak avukat bulursun. paralı köpek hepsi. en ufak bi borcun olduğunda kanunun en pis yönlerini lehlerine kullanıp hayatını kaydırabilirler. kanunları silah gibi kullanırlar hep.tam olarak aynısı başıma geldi. turkcell borcum için bütün aile üyelerime sms attılar dün. bana atmadılar bile. ben de arayan büroyu arayıp ağzıma geleni söyledim. bunun yasal olmadığını söyledim. özür dilediler ve bi daha olmayacağını söylediler. bu tam bi şerefsizlik. ki zaten avukatların %90 ı filan şerefsiz.
borçtan kaçmakla ne alakası var? yasal olmayan şekilde yakınlarını arayıp mesaj filan atamaz. kefil olmadığı sürece senden başka kimseye borcunu söyleyemez. işleri bu değil.birader herkes işini yapıyor onlar arıyosa sizde bunun yasal olmadığını bildiğinizi belli edin bi daha aramazlar yok asarız yok keseriz ne boş yapıyosunuz Allah aşkına madem bi borcun altına girdiniz sırtlamayıda bileceksiniz yoksa borçtan kaçarken başka yerden mahkum olursunuz küfür falan da etmeyin onunda yaptırımı var
kimse ödemeyeceğim diye birşey demiyor akrabalar neden aranır kişisel bir şey değilmi bu ?Borcun varsa öde kullanırken kullan ödemeye gelince yok adamlar hakli
yok küfür müfür edilmez zaten haklıyken haksız duruma düşersin. sövmenin de adabı varkardeşim onlar da kendi çaplarında taktik geliştirmiş uyguluyolar benim size söylemeye çalıştığım tahrike kapılıp yanlış cümlelerle kendinizi zor duruma sokmamanızdır yoksa beni hergün on kere arıyolar açmıyorum ve ya basıyorum engeli mis