Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Hukuk İşlerinden Anlayan Var Mı?

sanameterio

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,904
3,192
113
Arkadaşlar bir sorum var bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdi Türk telekom hattım var ve borcum var. Ben hattı alırken bana ulaşılamadığında ulaşabilecekleri bir numara verdim. Onu numarayı arayıp borcumu söyleyebilirler. Buraya kadar tamam. Ama benim iletişim bilgisi olarak vermediğim bir telefon numarasını arayıp benim borcumu ve kişisel bilgilerimi paylaşabilirler mi? Böyle bir yasal hakları var mı.

Alliance

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
4,714
5,244
135
Hayır yok. Yargıtay kararına göre (bulursam eklerim) borcu olmayan birinden bir başkasını arayıp (bu yakını bile olsa) rahatsız etmesi suçtur.

Berat2010

Bjk...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
9,176
5,461
113
Arkadaşlar bir sorum var bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdi Türk telekom hattım var ve borcum var. Ben hattı alırken bana ulaşılamadığında ulaşabilecekleri bir numara verdim. Onu numarayı arayıp borcumu söyleyebilirler. Buraya kadar tamam. Ama benim iletişim bilgisi olarak vermediğim bir telefon numarasını arayıp benim borcumu ve kişisel bilgilerimi paylaşabilirler mi? Böyle bir yasal hakları var mı.
2 şahıslarla hiç bir şekilde bilgi paylaşılamaz eşin annen baban farketmez önce sen onay verip yanındadaki yakına teli verirsen devam eder onun dışında veremez bu yasal kısmı. Şimdi borçtan takibe düştüysen eğer icra tarzı şirketler dosyaları satıyo 5 borcu olan dosyayı 2 ye veriyo avukatlık şirketlerine bunlardada yasa tasa dinlemez sana ulaşılablck herkezi ararlar

urass

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
596
125
43
Senden başka kimseye senin borcunu vs söyleyemez eğer söylerse ve mahkemeye verirsen vay onların halina

sedattegunduz

44
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
260
51
28
yok ama arıyorlar kardesım benım..esımın kardesının borcu ıcın benı defalarca aradılar.en son sızı sıkayet edecem dedım yıne aramaya devam ettıler .yetkılı bırıyle telefonda tartıstım 1 yıla yakındır aramıyorlar ama 2 yıl aradılar ama yılmadan her 2 aya bir.esımın kardesı yurt dısında gıtmeden once hattı varmıs onun borcu.hat benım adımada degıl neymıs kardes anne babanın numarasına ulasıyorlarmıs.sıvastan bır hukuk burosuydu arayan

Enişte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
72,110
76,973
113
Aynen muhattap sensin yapamazlar
Ancak telekoma kayıt olurken yani hat alırken ek numara istedilerse,
Bu numaraya sana ulasılamadığı takdirde borc hatırlatması yaparlar ki borcun varlığa düşene kadar
varlığa düştükten sonra sadece üzerine kayıtlı numaraları arayabilirler, bilgilendirme yapabilirler

sanameterio

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,904
3,192
113
Arkadaşlar bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Ben de böyle tahmin etmiştim zaten. Müşteri hizmetlerini arayıp konuştum yalandan avukatla konuştum dedim siz benim vermediğim iletişim bilgisini arayıp nasıl bilgi verirsiniz dedim. Çok kaçamak cevaplar verdi. Sürekli ııııı falan demesinden anlamıştım zaten. Yarın bu borcu ödeyip bunları dava etmesem ben de adam değilim. İlk işim yarın bir avukatın yanına gidip konuşmak olacak.

mamadu41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,412
664
113
valla benim kullandığım hat ablamın üzerine annemin hattına ablamın üzerine benim borcum için sürekli annemi arıyordu bu turkcell kaşarı ne alakaysa

mehmetali42

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
338
77
28
bankalarda operatörlerde 2. bir şahısa borç bilgini açıklayamazlar yapan varsa suç