- 5,334
- 3,196
- 113
Arkadaşlar iş hukuku hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim akşamdan beri araştırmadığım yer kalmadı. üzerimde farklı 6 icra dosyası var şuanda çalıştığım işyerinde 6 yıldır çalışıyorum dosyalar 11den 6ya düştü bu zamana kadar hiç bişey demediler son bir yılda ciddi sağlık sorunlarım oldu 2 ay yoğun bakımda kaldım aralıklı sorunlar devam etti çok fazla rapor kullanmak zorunda kaldım bu dönemde rahatsızlığın devam edecekse istifa et dediler yaş gün sayısı nedeniyle %50 engel oranı alırsam emekli oluyorum bu nedenle bekledim 3 kez kurula girdim her seferinde ara karar verildi şimdi mart maaşı dün akşam yada engeç bu akşam yatması gerikren yatmadı diğer çalışanlara sordum onlara yatmış,iş yeri muhasebeci ile diyaloğum var eski çalışan olmam sebebiyle.ona sorduğumda çok fazla icra dosyan olması sebebiyle iş yeri sözleşmeni fesih etti tazminat tutarı sıralamaya göre icra dosyalarına ödenecek dedi allaha havale ediyorum kira faturalar vs herşey kaldı bu yasal mı bu duumda işssizlik maaşı alabilir miyim ne yapmam lazım