Kimsenin inancına hakaret küfür falan etmiyorum ve bu şekilde din eleştirisi yapabileceğimi düşünüyorum ve bir ateist olarak tamamiyle objektif olucam
Kuranda benim kafamı kurcalayan bazı şeyler var. Örneğin demiri indirdik falan yazdığını iddia ediyorlar müslümanlar. Eğer böyle birşey yazıyorsa bu kıymetli bir bilgidir. Çünkü bugünün bilimi, bize demir elementinin dünyanın oluşumundan sonra gezegenimize çarptığını söyler. Yani dünyanın oluşumu sırasında demir yoktur.
Fakat müslümanlar kusura bakmasınlar ama ayetlerle çok fazla oynuyorlar ve gerçekten çok fazla takla attırıyorlar. Örneğin zariyat 47 de göğü biz kurduk ve onu genişleten de bizleriz yazdığını iddia ediyorlar. Fakat ben eski meallere baktığımda o ayetteki genişlik kelimesinin, geniş güç ve geniş kudret sahibi olduğuyla ilgili olduğunu görüyorum mesela. Bu da demek oluyor ki kurandaki ayetlerin manaları değiştirilerek çağın bilimine uygun hale getirilmeye çalışılıyor. Yani aynı şeyi demirle ilgili olan ayette yapıp yapmadıklarını bile kestiremiyorum
Başka bir ayette de, gökyüzü üzerinize düşmesin diye biz onu görünmez direklerle tutuyoruz diye bir ifade var. Müslümanlarla bu ayeti tartıştığımda bana hep tefsir oku o zaman anlarsın deyip geçiştiriyorlar. Fakat bunun neyinin tefsiri olabilir ki. Yani çok açık bir şekilde yazıyor işte ne söylemek istediğini ve bu da o zamanki Arap yarımadasında, gökyüzünü kubbe zannetme inancından gelen ve hal böyleyse demek ki üzerimize düşmesin diye görünmez direklerle tutuluyor olsa gerek demek ki diye düşünülen bir yanlış bilgi. Bu ayeti okuduğum vakit inancım ciddi manada sarsılmaya başlamıştı mesela.
İnancımı sarsan başka bir ayet te enfal 65-66 daki yanılsama. Yanlış hatırlamıyorsam uhud savaşıyla ilgili olması gerek. Enfal 65 te, sizin 2 niz onların 20 sine denktir deniyor. Savaş kaybediliyor ve sahabeler hani biz 10 kat daha güçlüydük o zaman savaşı neden kaybettik gibi haklı bir soru soruyorlar ve enfal 66 da ise, Allah sizin zaafınızı gördü, bildi ve sizi denedi. Sizin 2 niz onların 20 sine denk değil, 1 iniz onların 2 sine denk yazıyor. Müslümanlar, burada herhangi bir yanılsama olmadığını bunun sebebinin tamamiyle müslümanların imanını test edebilmek için Allahın bilinçli olarak yaptığını söylüyorlar. Fakat dürüst konuşmak gerekirse ben enfal 66 yı, enfal 65 teki durumu kurtarma çabası olarak görüyorum