Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

İran İsrail'e Kaldırdı

Altu6167

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
268
62
28
Kimsenin inancına hakaret küfür falan etmiyorum ve bu şekilde din eleştirisi yapabileceğimi düşünüyorum ve bir ateist olarak tamamiyle objektif olucam

Kuranda benim kafamı kurcalayan bazı şeyler var. Örneğin demiri indirdik falan yazdığını iddia ediyorlar müslümanlar. Eğer böyle birşey yazıyorsa bu kıymetli bir bilgidir. Çünkü bugünün bilimi, bize demir elementinin dünyanın oluşumundan sonra gezegenimize çarptığını söyler. Yani dünyanın oluşumu sırasında demir yoktur.

Fakat müslümanlar kusura bakmasınlar ama ayetlerle çok fazla oynuyorlar ve gerçekten çok fazla takla attırıyorlar. Örneğin zariyat 47 de göğü biz kurduk ve onu genişleten de bizleriz yazdığını iddia ediyorlar. Fakat ben eski meallere baktığımda o ayetteki genişlik kelimesinin, geniş güç ve geniş kudret sahibi olduğuyla ilgili olduğunu görüyorum mesela. Bu da demek oluyor ki kurandaki ayetlerin manaları değiştirilerek çağın bilimine uygun hale getirilmeye çalışılıyor. Yani aynı şeyi demirle ilgili olan ayette yapıp yapmadıklarını bile kestiremiyorum

Başka bir ayette de, gökyüzü üzerinize düşmesin diye biz onu görünmez direklerle tutuyoruz diye bir ifade var. Müslümanlarla bu ayeti tartıştığımda bana hep tefsir oku o zaman anlarsın deyip geçiştiriyorlar. Fakat bunun neyinin tefsiri olabilir ki. Yani çok açık bir şekilde yazıyor işte ne söylemek istediğini ve bu da o zamanki Arap yarımadasında, gökyüzünü kubbe zannetme inancından gelen ve hal böyleyse demek ki üzerimize düşmesin diye görünmez direklerle tutuluyor olsa gerek demek ki diye düşünülen bir yanlış bilgi. Bu ayeti okuduğum vakit inancım ciddi manada sarsılmaya başlamıştı mesela.

İnancımı sarsan başka bir ayet te enfal 65-66 daki yanılsama. Yanlış hatırlamıyorsam uhud savaşıyla ilgili olması gerek. Enfal 65 te, sizin 2 niz onların 20 sine denktir deniyor. Savaş kaybediliyor ve sahabeler hani biz 10 kat daha güçlüydük o zaman savaşı neden kaybettik gibi haklı bir soru soruyorlar ve enfal 66 da ise, Allah sizin zaafınızı gördü, bildi ve sizi denedi. Sizin 2 niz onların 20 sine denk değil, 1 iniz onların 2 sine denk yazıyor. Müslümanlar, burada herhangi bir yanılsama olmadığını bunun sebebinin tamamiyle müslümanların imanını test edebilmek için Allahın bilinçli olarak yaptığını söylüyorlar. Fakat dürüst konuşmak gerekirse ben enfal 66 yı, enfal 65 teki durumu kurtarma çabası olarak görüyorum
Ateist olman eyvallah saygı duyulacak bir durum kendi kararın yaşantın hayatın. Sana diğerleri gibi su şöyleydi bu böyleydi demiyecegim. Sadece şunu söylemek istiyorum konuyuda uzatmak istemiyorum. Kur'an tartışılmaz. Sana iki tane hoca söyleyeceğim sağlam bilgilerine inandığım gerçekten beni hayatta tutan iki insan diyebilirim bilgileriyle biri Mehmet yıldız diğeri ise ramazan hoca . Bu insanları izle her videosunu dikkatlice neyin yanlış neyi. Doğru olduğunu göreceksin. Ki yine inanmazsan öldükten sonra şeriat ile yargılanmaya başladığında iş işten geçmiş olacak ama diyecek bir şey bulamıyorum

fcsfcs

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
2,240
964
113
adminler nolur konu kilit buralar arabistana döndü
savaş mavaş da kalmadı zaten

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,539
1,548
113
ya 2024 yılında bunları mı tartışcaz gerçekten yani tartışmak bile saçmalık, o derece:)
ayrıca buranın kültür seviyesi için bu mevzu fazla. bi tane primat çıkar şimdi GARDAŞIM ALLAHA İNANMIYON MU SEN NE BİÇİM GONUŞUYON falan der sjdjdjdjk

neyse arkadaşlar aktif kod yok mu?
Ben, inancımı sarsan ayetleri yazmak istedim sadece senin nezdinde. Umarım müslümanlar ne diyon la sen ne içiyon la falan diye çıkışmaz

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,539
1,548
113
Ateist olman eyvallah saygı duyulacak bir durum kendi kararın yaşantın hayatın. Sana diğerleri gibi su şöyleydi bu böyleydi demiyecegim. Sadece şunu söylemek istiyorum konuyuda uzatmak istemiyorum. Kur'an tartışılmaz. Sana iki tane hoca söyleyeceğim sağlam bilgilerine inandığım gerçekten beni hayatta tutan iki insan diyebilirim bilgileriyle biri Mehmet yıldız diğeri ise ramazan hoca . Bu insanları izle her videosunu dikkatlice neyin yanlış neyi. Doğru olduğunu göreceksin. Ki yine inanmazsan öldükten sonra şeriat ile yargılanmaya başladığında iş işten geçmiş olacak ama diyecek bir şey bulamıyorum
Hocam sıkıntı şurada. Din alimlerine sorduğun zaman sana tabi ki din güzellemesi yapacaklar. Ne yapacaktı başka. Adamın zaten mesleği din anlatmak yani gelir kapısı zaten bu. Sen, bir ürünü almak için mağazaya gittiğinde, görevli sana benim malım kötü demez ki. O yüzden kusura bakma ama ateistlerin düşüncelerini, görüşlerini genel itibariyle daha değerli görüyorum. Yani hangi din alimi dini en güzel anlatıyorsa onu mu gerçek alacaz. Bu mudur yani

Kimseyle tartışmak niyetinde değilim. Fakat kuran tartışılmaz demen bile bana kalırsa kendini şartlandırarak bir ön kabülle birlikte dine inandığını destekliyor. Sen zaten din tartışılmaz demekle duvarı çekiyorsun ve objektifliğini, tarafsızlığını da kaybediyorsun. Çünkü ön kabüllerle geliyorsun. Saydığın din alimleri de ön kabüllerle geliyorlar

Sadece aklıma mantığıma yatmayan ayetlerin bazılarını paylaşmak istedim. Okuyan okur okumayan okumaz. Herkesin kendi takdiri

Son düzenleme:

ÇiçekAbbas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,715
723
113
Yav iran tarihinde ne zaman yahudilerle savaşmış. Kendimi bildim bileli yaparız ederiz atarız yıkarız ama tık yok. Boşuna tartışıyorsunuz. Bakın kumarınıza bea

Haisenberq

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
238
98
28
Yav iran tarihinde ne zaman yahudilerle savaşmış. Kendimi bildim bileli yaparız ederiz atarız yıkarız ama tık yok. Boşuna tartışıyorsunuz. Bakın kumarınıza bea
vuruyor işte hangi müslüman devlet birebirde aldı karşısına israili adamlar hamasa açıktan her türlü desteği veriyorlar bir çok yeri vurmuş israilde ağır hasar alan bölgeler var

Bernardo1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,438
1,122
113
Bu konunun burada tartışılması bile komedi.
Pkk, isid falan butun teror orgutlerini yahudiler fonlar abd destekler.
Isid, abd dusmanlarına saldırır.
Pkk, ortadoguda vaadedilmis topraklar mevzusunda yahudilere hizmet eden bir taserondur.
Pkk'ya biraz fazla saldır hemen abd' den ses gelir
Israile anca hilafet makamı olsaydı ciddi bir saldırı olabilirdi
Onu da zaten zamanında bugünleri hesaplayarak kaldırmışlar.
Artık kiyamete yakın savaşı bekliyor insanlık...
Bu arada yahudiler hep gargad agacı diker nedense😏

ÇiçekAbbas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,715
723
113
vuruyor işte hangi müslüman devlet birebirde aldı karşısına israili adamlar hamasa açıktan her türlü desteği veriyorlar bir çok yeri vurmuş israilde ağır hasar alan bölgeler var
Yıllardır tom ve jerry gibiler savaş mı çıkacak? O show yaptıkları bombaları yollayabilir mi sence? 2 duron yolladı alt tarafı mk ne abarttınız.

ÇiçekAbbas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,715
723
113
Zaten müslüman ülkeleri birlik olsa ambargo uygulama bunlar konuşulmuyordu. Malesef insanların ağzı Allah kalbi para der olmuş. Neyse size iyi geceler

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,570
1,363
113
An itibariyle İsrailin dotu yemedi yanlız kaldı ve Birleşmiş Milletleri acil toplantiya çağırdı.

IMG_20240414_034649_530.jpg

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,570
1,363
113
Buda İran zayıf ve güçsüz diyenlere gelsin

Haisenberq

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
238
98
28
Valla kral adamlar icraatini koydu ortaya vuruyorlar görüntü kayıtları bile var ülkede millet can pazarı yaşıyor üstüne amerikayada ayar veriyorlar herkez iran buna cesaret edemez amerika korkusundan felan dediğinden dolayı bu algı milletin hafızasında kalıcı kalmış kabullenme zor geliyor adamlar israile füze attımı vurdumu vurdu bitti

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,570
1,363
113
İran hiç bir şey yapamadan geri dönecek bak gör
Daha ne yapabilir adam İran'dan gönderdi füzeyi İsrail'i vurdu. Asker göndermeden ve İsrail buna karşılık veremedi. Videoları aç izle İsrail halkı siginaklara kaciyolar ülkede can pazarı olusdu bu bile yeter onlara. Üstune döndü Putin amca dedi olurda ABD den yada herhangi bir ülkeden İran'a karsik gelirse İsrail dışında bilsinler devreye en şiddetli şekilde ben girecem dedi. ABD yok oldu 🤣 ne yapmasını istiyorsunuz baska