Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Kaynağı Açıklanmayan Gelire Vergi Geliyor

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
88,095
47,906
113
Fatihte bir kasaba girmiştik. Adam elinden geldiği kadar din şovu yapabilmek için islami birtakım kelimelerin yaxdığı çerçeveler astırmış duvarına. Kıymayı aldıktan sonra niye fiş vermedin dediğimde adamın eli zar zor kasanın tuşuna dokundu da fiş kesti. Çok var böyle istirmarcılar

Tütüncüye, kasaba, bakkala, manava girdiğinizde fiş istemeyi unutmayın arkadaşlar. Berberin bile kesmesi gerekir. Asgari ücretlinin kıl kadar maaşından vergi kesiliyorsa onlar da verecekler fiş. Yani aslında müşterileri normal olarak alıştırdıkları şey, anormal olan. Fiş istemekten utanıp sıkılmayın
Berberde daha hayatimda kasa gormedim ben 😁

Cubiter

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
18,083
10,035
113
Normalde el koymaya hakları var ama boş verin yüzde 20 yi ver kurtilul ne güzel dünya be godomanlar yine rahat rahat takılsın
Sizde burda 300/500 binin hesabını yapin

Mstfbr4646

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
524
162
43
Bazı acınası yorumları gördükçe üzülüyorum arkadas tabıı ister devlet başı boş öyle hesapsız kitapsız ne olduğunu bilmediği paradan tabiki ister kara para aklama vs önüne geçmek istiyor.Ben almanyada yasıyorum işçiyim benden her ay kesintisini alıyor sene sonu 100/19 alıyor vergisini İş yerin varsa zaten boku yedin onlar sene de 3 sefer vergi ödüyorlar ama öyle 19 felan değil 30 45 arası yanı ama hala anlamıyor çoğu

blackzero

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,582
1,572
113
İşletme olduğu için olması gerekir. Diyorum ya. Bizde anormal şeyler normalleştirilmiş. Bizde pekçok insan fiş istemeye bile çekinir sıkılır mesela. Esas çakallığı yapan işletme sahibi ama isterken utanıp sıkılan bizleriz. Hatta bazı işletme sahipleri var, fiş isteyince suratı kireç taşı gibi oluveriyor. Sanki anasına sövdüm. Sorsan herkes ahlaklı herkes namuslu tabi

milagroan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,330
945
113
Bazı acınası yorumları gördükçe üzülüyorum arkadas tabıı ister devlet başı boş öyle hesapsız kitapsız ne olduğunu bilmediği paradan tabiki ister kara para aklama vs önüne geçmek istiyor.Ben almanyada yasıyorum işçiyim benden her ay kesintisini alıyor sene sonu 100/19 alıyor vergisini İş yerin varsa zaten boku yedin onlar sene de 3 sefer vergi ödüyorlar ama öyle 19 felan değil 30 45 arası yanı ama hala anlamıyor çoğu
Dilat Polat beğendi bu yorumu :D akbanklardan ülkerlerden vergi almayan zihniyetin atıcağı adımlar kabul görmüyor. vatandaş inanmıyor kısaca. bi gutbetçiler kaldı işte :)

sapsap10

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Biletci Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,179
4,874
113
Senden aldığı vergi zaten kindergeld,elterngeld,bürgergeld vs vs olarak sana dönüyor

Freedom_Warrior

T̸e̸c̸r̸ü̸b̸e̸ ̸;̸A̸c̸ı̸n̸ı̸n̸ ̸Ö̸d̸ü̸l̸ü̸d̸ü̸r̸..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
505
489
63
Kasa olmasına gerek yok vergi fişi eliyle yazabilir basit usul vergi mükellefi onlar dolayısıyla yazar kasa olmuyor berber ve bazı küçük işletmelerde. Ama müşteri fiş istediğinde vermek durumunda elle yazıyor onlar özel fiş makbuzu oluyor.