Bilinçli kumar diye bir şey yoktur,kumar ya vardır ya yoktur.varsa tam vardır yoksa hiç yoktur.
Kumarbaz çok iyi yalancıdır en çokta kendine yalan söyler.Eğer biri ben bilincli oynuyorum diyorsa yalan soyluyordur.bunun azı ,coğu bilinclisi yok az kaybettin mi biraz daha basarsın bu işin doğası bunu gerektirir.
Kumar ve kumarbazlık normal kavramlar degildir bilinclisi olsun yada kumar bilinci olsun.
Mesela kumarbazlık sıfat olsa, ben kumarbazın zeki ,çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim gibi bir cümle kuramayız .neden kuramayız bir kumarbazın zekisi olmaz,zeki adam kumar oynamaz,hayatini mahvetmez.çeviklik desek kumarbaz adam hantaldır kolay paraya alısır calismadan kolay para kazanma sevdasından düsmüstür bu olaya.zahten ahlaklı kumarbazlık hak getire .kazandigini diger kumarbaz arkadaslariyla paylasinca bize ahlakliymis gibi gelebilir bu aslında yine kendini dusundugundendir ben zaten kaybedecegim yarin bigun bende param bitince ondan isterim duygusuyla yaparlar bunu.
Kumarbaz adam belirli seviyeler yasayabilir ama soylediklerimi her kumarbaz bigun yasar ve o seviyeye ulasir.bilincliyim diyende bi teptirsin gitsin o kadar bilincliyse hic kumar oynamasin.bu mevzu karisik is, derin is,kumarbazın sosyolojisi psikoloji başlı başına ayrı bir bilim dalı gerektirir.
Evli cocuklu olan kumarbazlara değinmeden gecemicem en zor olay onlarınki sonu cogunun hazin sonlanır.bekar olmak iyi cok olsa kimsesiz ve ac kalarak sokaklarda takılır.(Bu söylediklerime itiraz edenler cıkar ,onlarda yalancıdır😀)kendini kandırmasın kimse