27 yaşındayım Bildiğim tek şey bu işte aile önemi çok büyük yetiştirilme tarzı çok önemli insanın içinde olacak falan cümleleri hikaye insanın aklı başına geldiğinde iş işten geçiyor çünkü ailenin yetiştirme tarzı çok önemli benim ailem ayrılar yıllardır ne anne annelik yaptı ne baba babalık yaptı hep bencil davrandılar kendi hayatlarına bakıcam diye hiç yol göstermediler elimden tutmadılar Annem çekti gitti başka bir insanla evlendi babam yıllardır alkol gece hayatı şiddetten başka bişe bilmedi çok sokakta kaldım çok çaresizlikten hüngür hüngür ağladım intiharlara kalkıştım yaşadığım o psikolojiler iğrenç olaylar kolay atlatılmıyor Oysa ki aile kültürlü farkındalık yaratan bir ailem olsaydı kitap okumayı aşılasaydı dini öğretseydi sevgiyi saygıyı çalışmayı farklı hobiler edindirseydi belki de şuan bambaşka bir hayatım vardı ama ne yaptılar sorumsuz davrandılar baba içti yıllarca bende alkol kullanıyorm ailem de herkes sigara içiyordu bende içiyorum babam yıllarca altılı oynadı kuponları bile bana yatıttırırdı bende kumara düştüm hiç iyi örnekleri olmadı aklım başıma çok geç geldi daha yeni farkına vardım bunların yaş oldu 27 arkamda 200 bin tl borç meslek meslek yok diploma diploma yok sanayi de haftalık 500 e çalışarak hayat yürütmeye çalışıyorm Çok pisliğe girdim çıktım neler neler yaşadım izleri o kadar ağır kalıyor ki bazen düşündükçe çok zoruma gidiyor tek bir hayalim var şimdi evlenip bi yuva kurup bi kız çocuğum olması en büyük hayalim ailemin bana veremediği o değeri vermek herşeyiyle iyi bir çocuk yetiştirmek ailesine saygılı huzurlu mutlu bir yaşam istiyorum ama gelde yap ne ana var ne baba bir gram desteğim yok ülke zaten şeyine takmıyor kimseyi tek başına çırpın dur 200 bin borç ödücen de düze çıkıp bi yuva kurcan yaş da gidiyor gelde oynama bazılarınız bahane der şu der kim ne derse desin arkadaşlar yine diyorum sebebi ne olursa olsun en önemli etken aile dir yetiştirilme tarzı çok ama çok önemli.
Kardeş bizi güzel yetiştirdiler de noldu?
Yine buradayız
İçinizde bu işlerde bir yılını doldurmayan varsa pılını pırtısını toplasın defolsun gitsin kendini kurtarsın.
yok bizim gibi yıllanmış kaşarlar bu işten çıkamaz ancak ve ancak miktarı düşür zevkine oynarsın yoksa yine oynarsın yani.
İçinizde bırakmak isteyip de bırakamayan varsa tek tavsiyem bütçenize göre haftalık miktar belirleyin 10 lira 20 lira 100 lira neyse artık.
Ama çok düşük bir miktar olsun ,kaybedin ve rahatlayın