- 529
- 593
- 93
Arkadaşlar merhaba ;
16 Eylül 2020 Çağlayan adliyesinde hakaret ve tehdit konulu bir kamu davasına girdim sanık olarak ve 1500 TL para cezası verildi. Bunuda 3 taksit yaptırmak için imza attım, ama 4 4 buçuk ay oldu e-devlet , uyap falan asla birşey çıkmıyor ödeme planı yada nereye ödeyeceğim , taksit bilgisi , tebligat vs. hiçbirşey yok.. Kasımda adliyeye gidip sormuştum, size teblig edilir gibi şeyler söyledi. Sorup edeceğim bi yer yok. Çünkü ilk taksit ödenmezse paranın tamamını direk istiyorlarmış ve devamında hapis cezası varmış.
Hükmün açıklanması geri bırakıldı , yani 5 sene içinde böyle bir suç işlersem direk hapis cezası. Yoksa parayı ödeyecem bitiyor.. Yardımcı olacak veya bilgi sahibi olan arkadaş varmı ? İnternette bi kaç konu okudum birisini aşağıya atıyorum.
Adli Para Cezası Nereye Ödenir? Nasıl Yatırılır?
Mahkeme maddi durumunuza bakarak hükmettiği adli para cezasını peşin veya taksitler halinde ödemenize hükmedebilir. Adli para cezasının peşin veya taksitle ödenmesine ilişkin mahkeme kararı ancak kesinleşmekle hüküm ifade eder. Yani mahkemenin verdiği karar temyiz edilmişse adli para cezasının tahsili Yargıtay’ın onama kararından sonra mümkün olabilecektir, karar temyiz edilmemişse verildikten kısa bir süre sonra kesinleşecektir. Mahkeme kararı kesinleştikten sonra, kararı veren mahkeme, hükmedilen adli para cezasının tahsili için aynı adliyedeki İnfaz Savcılığı’na yazı yazacaktır. İnfaz Savcılığı, mahkemenin kendisine gönderdiği yazının içeriğine göre, hükmedilen adli para cezasının taksitle veya peşin ödenmesi için ilgilisine “Adli Para Cezası Ödeme Emri” gönderir (Örnek Para Cezası Ödeme Emri Aşağıdadır).
İnfaz Savcılığı’nın göndereceği Para Cezası Ödeme Emri’nin elinize ulaşması, kararın kesinleşmesinden itibaren 1 ay - 2 ay arası sürer. Ödeme emrinin size tebliğinden itibaren hükmedilen adli para cezasını 30 gün içerisinde ödemeniz gerekir. Bu ödeme emrini aldığınızda Adliyede bulunan Cumhuriyet Savcılığı İnfaz Bürosu’na başvurmanız ve burdan Vergi Dairesi’ni hitaben yazılmış bir yazı almanız gereklidir. İnfaz Bürosu’nun verdiği yazıyla Vergi Dairesi’ne ödeme yapıldıktan sonra yapılan ödemeye dair dekont alınarak Cumhuriyet Savcılığı İnfaz Bürosu’na teslim edilmelidir. Böylece adli para cezasının infaz edildiği hem dosyaya hem de elektronik ortama kaydedilir. Bizzat kendiniz veya bir ceza avukatı aracılığıyla herhangi bir yanlışlığa mahal vermemek için dosyanızı kontrol ettirebilirsiniz.
SONRADAN SIKINTI YAŞAMAK İSTEMİYORUM AMA ÖDEME YAPIP BİLGİ ALACAĞIM YER BULAMIYORUM. HERGÜN E -DEVLET VE UYAP I KONTROL EDİYORUM EKLENEN BİRŞEY YOK.