Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Ödenmeyen Maaş

Ozgurgula

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
288
54
28
Alo 170 ara durumu ilet onlar her türlü işlemi başlatır ama daha çok siğortasız çalışma ile ilgileniyor

kalpszzz

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
836
321
63
durumun ne kadar, vahim olduğu ortada. şu düzene resmen alışmışız, alışmıştan ziyade alıştırıldık yada zorunda kaldık, ama yazılana çiziline bak, kanun işçiden yana, hemen hepimizin başına gelmiştir şu mevzu, yeri gelir öyle olduğu halde bırakamazsın, parayı daha geç alacm endişesi, yeni bir iş yine 30 gün beklemek demek, vs vs, ama kanun işçiden yana, yersen gazoz ağacından kopar.

kalpszzz

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
836
321
63
Alo 170 ara durumu ilet onlar her türlü işlemi başlatır ama daha çok siğortasız çalışma ile ilgileniyor
bunlar daha ayrı bi sıkıntı, gelirler iş yerine, açık açık sorarlar, maaşı yatmayan varmı, hadi buyur iş verenin yanında 😁 bikeresinde şikayet oluşturduk, adamlar geldi, iş veren şikayet eden arkadaşlar vs, soruyolar kimin maaşı yatmıyor, senin sigortan varmı, senin varmı,. d böyle bi rezillik iş bilmemezlik olamaz, hakkıyla o kurumu temsil eden sayılı kişiler var, onlar hariç,

kalpszzz

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
836
321
63
Merhabalar dostlar yaklaşık 42-43 gündür maaş alamıyorum sürekli vereceğini söylüyor sigortalı çalışanım acaba şikayet için nasıl bir yol izlemem lazım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
nacizane tavsiyem, gerekli belgelerle bi avukata gitmen, işin rengi değişir. öyle ücret falanda almıyolar, sonuçlana na kadar, daha hızlı gelişiyor süreç, tabi yine sen daha iyi bilirsin

Hunreis

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
4,710
1,334
113
Dava açıp tüm tazminat haklarını alabilirsin mahkeme kaç ay sürerse onun faiziyle birlikte avukat tut yardumci olur geçen sene 500 TL avukat parası vermiştik sadece halletmisti o

SULLY

Summerhouse
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
27,584
22,817
113
İş yeriyle ters düşmeyi göze alıyorsan sigortaya şikayet et maaşın geciktiğini belirt varsa başka önemli usulsüzlük (hijyen,sigorta vb) hepsini belirt birkaç gün içinde sigorta avukatları iş yerine gider tek tek tespit eder firmaya sağlam cezasını yazar yada düzeltmeleri için uyarıda bulunur senin ismini vermezler ama işletme sahipleri bi şekilde anlar kimin şikayet ettiğini öyle yada böyle sigortadan avukatlar gittikten max 3 gün içinde ödemelerin yapılır

Erdinc3434

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
1,961
913
113
Merhabalar dostlar yaklaşık 42-43 gündür maaş alamıyorum sürekli vereceğini söylüyor sigortalı çalışanım acaba şikayet için nasıl bir yol izlemem lazım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
En son yatan maaş bordrosu ve sigortan ile avukata ver ama işten olursun reis zaten maaş vermiyorsa durmaya da gerek yok avukat paranı da onlardan alır tazminat davası herşey aç

Muslera07

!.. Müdür ..!
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,710
5,473
113
Öncelikle işveren işçi maaşını bir sonraki ay içerisinde en geç ayın 20 sine kadar ödemekle zorunlu.Bu kanunda yer alıyor.Yani mayıs ayının maaşını en geç ayın 20 sine kadar ödemek zorunda.ayın 20 sine kadar bekle.eğer eski çalışansan ayın 20 sine kadar ödenmezse maaşın ozaman tek taraflı sözle fesmi yapabilirsin bu konu ile ilgili tazminatı nı alabilirsin eğer varsa.ama ayın 20 sini geçmesi lazım

ShakeLarkin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
6,133
2,390
113
Dostlar Allahsız kitapsızin teki her gün pavyona içmeye v.s gider 2-3 bin hesap bırakır ben dahil 5 kişiye yok çekiyor şerefsiz kira v.s bütün ödemelerim duruyor biraz köşede birikim olmasa aç kalacaktım avukat tanıdiga ilk başta ulaşamadım şu anda ulaştım yarın gerekli işlemleri yapacağım herkese çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden