Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Sicil Affı

Emre1910

Kader de bize gülecekmiş ne zaman ?
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,300
6,396
113
Arkadaşlar yeni çıkan af ile sicil affindan yararlanan var mı veya yararlanmak için hangi yolu uygulamamız lazım bilen var mı veya bankacı tanıdığı olup bu konuda bilgi alabilecek birileri var mı ?
Şimdiden herkese teşekkürler :)

Yamanbaba

🄺🅁🄰🄻🄸🄽🄸🅉 🄶🄴🄻🄳🄸
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,022
2,020
113
Arkadaşlar yeni çıkan af ile sicil affindan yararlanan var mı veya yararlanmak için hangi yolu uygulamamız lazım bilen var mı veya bankacı tanıdığı olup bu konuda bilgi alabilecek birileri var mı ?
Şimdiden herkese teşekkürler :)
Sicil affı diye birşey çıktı mı ?

Emre1910

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,300
6,396
113

Yamanbaba

🄺🅁🄰🄻🄸🄽🄸🅉 🄶🄴🄻🄳🄸
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,022
2,020
113
Ödüyorum şuan kalan son 69.000₺

Yamanbaba

🄺🅁🄰🄻🄸🄽🄸🅉 🄶🄴🄻🄳🄸
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,022
2,020
113

Serkangokhan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
370
313
63
Sicil affı diil bu...devlete olan birtakım borçlar siliniyor o kadar

oca1907

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
187
57
28
ben yarın bizim avukatlara sorayım bi tanesi aynı zamanda bankaların icra dosyalarına bakıyordu net olarak bilgisi vardır öğrendiğimi paylaşırım

Serkangokhan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
370
313
63
Böyle bir olay bile yok...yakından uzaktan...arkadaş rüyamı görmüş anlamadım...birde belgeleyecek çok merak ettim..

Emre1910

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,300
6,396
113

Emre1910

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,300
6,396
113
Böyle bir olay bile yok...yakından uzaktan...arkadaş rüyamı görmüş anlamadım...birde belgeleyecek çok merak ettim..
Sen haber felan izlemiyor veya okumuyor musun ben anlamadım.

07.10.2022 de yürürlüğe giren kanun ile madde tarihli ve 5411 sayılı kanunun 1. Maddesi uyarınca karşılıksız çek ve protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmaması hakkında kanuna aşağıdaki geçici madde ilave edilmiştir. “geçici madde 3 - (1) anapara ve/veya taksit ödeme tarihi 01/ 10/2022den önce olup da; kullandığı nakdî ve gayri nakdî kredilerinin anapara, faiz ve/veya ferilerine ilişkin demelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin 5411 sayılı kanunun ek 1. Maddesi hükmü uyarınca kurulan Türkiye Bankalar Birliği ®kredi risk merkezi nezdinde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının 01/07/2023'e kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmaz. (2) kredi kuruluşları ve finansal kuruluşların birinci fıkra hükmü uyarınca mevcut kredileri yeniden yapılandırması veya yeni kredi kullandırması, bu kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk doğurmaz.” burada dikkate almaz ibaresi ne tavsiyedir, ne de bankaların inisiyatifine bırakılmış bir kanun maddesidir. Burada kanununun ilgili maddesi kapsamında, dikkate alınmayabilir değil kesin olarak ‘dikkate alınmaz’’ şeklinde yayınlama yaptılar