- 11,413
- 15,295
- 113
okudum dostum ben o kitabi stefanoIcinde güzel onermeleri olan yerleri de var mesela tavsiye bir kitap vereyim Tanrılar Okulu mutlaka oku
okudum dostum ben o kitabi stefanoIcinde güzel onermeleri olan yerleri de var mesela tavsiye bir kitap vereyim Tanrılar Okulu mutlaka oku
YakBaşlığı gördüm de yazayım dedim birşeyler değil herşey yanlış gidiyor bu hayatta
soruna yarın cevap vereceğim kardeş çünkü yatıyorumKardes bi sorum olabilirmi sana
İnsanlar yasanmaz hale getirdi kendi dunyasini .kendimize zarar verdigimiz yetmiyor gibi dogada bizle yasayan hayvanlarada dar ettik dunyayi.konuyu din tartismasindan cikarip cevrecilige getirelim bari 😂Başlığı gördüm de yazayım dedim birşeyler değil herşey yanlış gidiyor bu hayatta
Cahil mi kardesim kendini ne zannediyorsun ya da cok bilgili zannediyorsun ama kör cahil konuşan senmişsin gibi geliyor. Merak etme ben cahil değilim belki buradaki çoğu kisiden daha cok makale kitap okuyup arastiran biriyim ama zen daha üslub konusundan bir habersin. He şunuda açıklamadan gecmemeyim yabanci dilde yazılan kitaplarin cevirilerinde bazen yazarlar hata yapiyor kelimeyi farklı ceviriyor ve konu cok değişiyor haberin olsun.Kuran bence güzel bir kitap ama yazıldığı tarihe göre ve degistirilen yerler olduğuna eminim. Kim niye değiştirsin kuranı, sen çok cahilsin dostum seninle konuşacak birşeyim yok benim. Deist filanda değilsi
Ne sorcan adas merak ettimKardes bi sorum olabilirmi sana
Benim herkesin dini inanisina ve inanmayisina saygim var.sana soyle bi sorum olucak sen simdi inanmadigin icin haliyla gusul almiyorsun namazda kilmiyorsun cuma tevavih herneyse.yasin kac bilmem ama bu yasina kadar hic cenaze namazina gittin mi?yada simdi bi cenazeye katilsan oraya dini inanisa gore cenabetmi katilcaksin?buyur kardeş
Her neyse iyi geceler dilerim dostumsoruna yarın cevap vereceğim kardeş çünkü yatıyorum
Aynsini sanada sormak istedim sende cvp verebilirsinNe sorcan adas merak ettim
Cvp bastidi ama tmm oyle yapalim iyi uykularsoruna yarın cevap vereceğim kardeş çünkü yatıyorum
bilgi birikim üslüb ile orantılı olsaydı ilber ortaylı memleketin en mütevazı adamı olurdu, kimseyide cehaletle suçlamazdı. Bırak şimdi makaleyi kitabı, daha deizmin ne olduğunu bilmiyorsun şu kadar okudum bu kadar okudum. Okuduysan da birşey anlamamışsın demek ki okuduklarındanCahil mi kardesim kendini ne zannediyorsun ya da cok bilgili zannediyorsun ama kör cahil konuşan senmişsin gibi geliyor. Merak etme ben cahil değilim belki buradaki çoğu kisiden daha cok makale kitap okuyup arastiran biriyim ama zen daha üslub konusundan bir habersin. He şunuda açıklamadan gecmemeyim yabanci dilde yazılan kitaplarin cevirilerinde bazen yazarlar hata yapiyor kelimeyi farklı ceviriyor ve konu cok değişiyor haberin olsun.
Oyle bir kavrami kabul etmez ki o tarz inanisa sahip insanlar.Benim herkesin dini inanisina ve inanmayisina saygim var.sana soyle bi sorum olucak sen simdi inanmadigin icin haliyla gusul almiyorsun namazda kilmiyorsun cuma tevavih herneyse.yasin kac bilmem ama bu yasina kadar hic cenaze namazina gittin mi?yada simdi bi cenazeye katilsan oraya dini inanisa gore cenabetmi katilcaksin?
Namaza katılmayacakCvp bastidi ama tmm oyle yapalim iyi uykular
al bi cahil daha. 40 yaşındayım, cenazeye gidiyorum millet namaz kılarken ben başka bir yerde bekliyorum. Bunu mu merak ettin ede edeBenim herkesin dini inanisina ve inanmayisina saygim var.sana soyle bi sorum olucak sen simdi inanmadigin icin haliyla gusul almiyorsun namazda kilmiyorsun cuma tevavih herneyse.yasin kac bilmem ama bu yasina kadar hic cenaze namazina gittin mi?yada simdi bi cenazeye katilsan oraya dini inanisa gore cenabetmi katilcaksin?
Sende cvp verebilirsin sanada sordum adas.bnde bircok dini duruma inamiyorum cunku cvbi olmayan cok soru beni dinden uzaklastirdi her soruya bi dogaclama cvp verilebiliyor ama oyle bi ortama girmem o sekilde.Oyle bir kavrami kabul etmez ki o tarz inanisa sahip insanlar.
Kanka sen daha kuranin bir kitap olduğunu kabul etmiyorsun ki yani anlamamış da olabilirim mutlaka yanlış anladığım seylerde olabilir ben deizm mis ateistmis kavramlara cok takilan bi insan değilim basit aciklamasiyla oyle diyorum herkesebilgi birikim üslüb ile orantılı olsaydı ilber ortaylı memleketin en mütevazı adamı olurdu, kimseyide cehaletle suçlamazdı. Bırak şimdi makaleyi kitabı, daha deizmin ne olduğunu bilmiyorsun şu kadar okudum bu kadar okudum. Okuduysan da birşey anlamamışsın demek ki okuduklarından
Onun icin farketmez ki sonuc olarak zaten inanmadigi bir kavram din olayi orda kilinan namaza katilmayadabilir saygi duyup katiliyor gibide yapabilir.o ceneza olayina yasami son bulmus bir canliyi ortalikte kemikleri dagilmasin diye belli bi yerde bulunsun diye defnetmek maksadiyla katiliyor.(bende deist oldugum icin soyluyorum) bunun boyle olmasina siz sasiriyorsunuz ya deistlerde orda yapilanlara sasirarak ses cikarmiyor.gusul konusunda da temiz olmak icin yikanmak gerekir buna deistlerde itiraz etmez.cenabet gezmek degilde temiz gezmek olarak bakar olayaBenim herkesin dini inanisina ve inanmayisina saygim var.sana soyle bi sorum olucak sen simdi inanmadigin icin haliyla gusul almiyorsun namazda kilmiyorsun cuma tevavih herneyse.yasin kac bilmem ama bu yasina kadar hic cenaze namazina gittin mi?yada simdi bi cenazeye katilsan oraya dini inanisa gore cenabetmi katilcaksin?
Aynen müthiş onermeleri olan bir kitapokudum dostum ben o kitabi stefano