Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Doların 1₺ Olması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sanameterio

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,904
3,192
113
Zaten doların 1 TL olması iyi bişey değil doların 1.80- 2-90 arası bı yerde olması lazım. Dolar 1 TL olursa herşey ithalata bağlanır.uretim olmaz. Sonra dolar bı yükselir ürettiğimiz bişey olmaz mecbur pahalıya ital. Ederiz sonra ekonomi çöker. Şu an zaten zar zor ayakta duruyoruz. Aslında kötü komşu ev sahibi yapar diye bir atasözü müz var. Mecburen son yıllarda yerli üretime dönüyoruz yavaş yavaş savunma sanayide falan küçük kımıldanmalar var.

Omerfaruk

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
97
39
18
Zaten doların 1 TL olması iyi bişey değil doların 1.80- 2-90 arası bı yerde olması lazım. Dolar 1 TL olursa herşey ithalata bağlanır.uretim olmaz. Sonra dolar bı yükselir ürettiğimiz bişey olmaz mecbur pahalıya ital. Ederiz sonra ekonomi çöker. Şu an zaten zar zor ayakta duruyoruz. Aslında kötü komşu ev sahibi yapar diye bir atasözü müz var. Mecburen son yıllarda yerli üretime dönüyoruz yavaş yavaş savunma sanayide falan küçük kımıldanmalar var.
bu seviyede o zaman ithalat diye birşey olmamalı sanırım hep üretim üretim :D

Verstappen

iLTW
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,872
10,914
113
Doların çok düşük olması da iyi bir şey değil her ülkenin kendi ekonomik şartlarına göre ideal bir dolar kuru vardır Türkiye'nin suanki standartlarında ideal kuru 4 4.5tur. bunun altında olacak kur ithalatı arttırır zaten olmayan üretim hiç olmaz yine enflasyon vs derken kur tekrar yükselir

xadamx

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
132
32
28
Atatürk Zamanın da 100 dolar 1 tl ediyor du

55demir

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,965
1,055
113
Atatürk Zamanın da 100 dolar 1 tl ediyor du
öyle bir şey yok , savaştan çıkmış ekonomisi olmayan bir ülkeden zaten beklenemez

Türkiye'de cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılında doların yıllık değeri 1.67 lira olarak belirlenirken, 1924'te 1.93'e çıktıktan sonra 1925'te tekrar 1.87 liraya geriledi. Dolar fiyatı yıllar itibarıyla 1930 yılına kadar artış eğilimi göstererek 2.12 lira seviyesine ulaşırken, sonrasında TL'nin değerlenmesiy-le düşüş eğilimi içine girerek 1938'de 1,26 lira seviyesine indi.

keskin4455

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,457
9,074
113
Yarınların ne getireceği belli olmaz

cessquin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,618
1,724
113
Tarım ve Hayvancılık bittiği için bırak 1 Tl'yi 5'den aşşağı düşüremezler.
Onu başaracak becerileri yok :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...