Arkadaşlar geçenlerde yazmıştım durumu ik 15 gün sonra beni çağırdı bana dediler sende astim alerjik çıkmış evet dedim bana dediler fabrika içerisinde ölçüm yaptık kimyasal duman elyaf tozunun zarari olmadığı çıktı dedi bende yedim sanki neyse bana fabrika doktoru seni verebilecek herhangi bir bölüm yok her bölüm toz kimyasal duman ik ise bana sevkiyata verecez dedi bende ne alaka orasına aynı doktor verebilecek yer yok diyor siz sevkiyat diyorsunuz ben kabul etmiyorum dedim bana sende art niyet var o zaman dedi bende astim alerjik olmuşum ne art niyetinden bahsediyorsunuz dedim bize sunduğun raporu geçersiz sayıyoruz dedi bugün de bir arkadaşım rapor getirmiş hemen tazminatli çıkı vermişler adamada ulaşamıyorum teli yok evi de bilmiyorum kime sorsam teli yok diyorlar avukata vermek istemiyorum dünya para istiyorlar şimdi soracağım nasıl bir rapor almam gerek bunlardan tazminatını alıp lanet olsun diyip arkama bakmadan gideyim az olsa rest çekip gidecem kidem 66bin tl ihbarla 94 kademe fitim borç 290k almadan gitsem başka yere başlayana kadar üst üste binecek
dostum tekrar geçmiş olsun, işveren elbette seni istifaya zorlayacak tutarı vermek istemeyecektir, tekrar sana bildireyim sakın zıtlaşma ve akıllarına kurt düşürme.
bulundugun çevrede eş dost tanıdık bir avukattan rica ederek noter kanalıyla ihtar çekeceksin ilk başta. devletin sana verdiği raporu işverenin kabul etmeme şansı yok sistemlere otomatik olarak düşmektedir en fazla onaylamama yetkisine sahiptir onunda 1800 küsür cezası var paşa paşa öderler.
ek olarak rapor sürenin bitişine dikkat et işe gitmeme gibi bir durum sakın yapma süreci bildiğini umuyorum, ( işveren çıkış verebilme yetkisine sahip, iş sözleşmesine bağlı olarak)
seni açık açık istifaya zorluyorlar anladıgım kadarıyla sakın o toplara girme bir dost tavsiyesi çok üzülürsün, sen işverenden zengin değilsin.
devlet hastanesi veya özelden ilgili işyerinde çalışmasına uygun değildir raporu alabilirsin.
sana tavsiyem iş sözleşmesi ve işveren-işçi bağlamlarından iyi anlayan bir avukata bunu danışman.
bilgi :
İş Kanunu'nun 24. maddesi gereğince çalışana, işyerinde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle, iş sözleşmesini feshetme hakkı tanınmıştır. Bu sebeple fesihlerde sağlık sorununun kaynağı çalışanın kendisi değil, işyeri veya işveren veya işyerinde çalışan diğer kişilerden kaynaklanmış olmalıdır.