Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Türkiye 'de Deprem..

aslanlarkral

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,458
610
113
bugün birileri kendi halkının enkaz altında ölümünü izliyor
yazık gerçekten yazık

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
86,936
47,268
113
öncelikle abartma hocam istersen 600 700 km altında falan değil 8.9 şiddetinde olan 35 km altında 7.9 olan 24 km altında ki 10 km olanlar hatta daha yakından vuranlar bile oluyor 8.9 u buraya vur bırak binayı yoldan geçen arabayı çatıya fırlatır , senin söylediğin deprem araştırırsan okyanus merkezli depremler
Sende abartmissin kardes.yoldan gecen arabayi catiya firlatmak ne yahu 😁 japonyada 9lari gordum ben ama hic catiya firlayan araba gormedim hatta ziplayani bile gormedim sadede olduklari yerde sallaniyorlardi

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
86,936
47,268
113
Afadin kurucusu haluk levetmis bugun ogrendim ve sasirdim

JustWatch

Bazı şeyler değişmez
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
34,552
19,151
113
Aile dostumuz vardı onlarında çocukları enkaz altında hayatını kaybetmiş kafayı yemek üzereyim
İnsan canı bu kadar basit olmamalı

Ekli dosyalar

balalo

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,989
1,173
113
Depremin yaşayan ve kurtayada katılan biri olarak şunu belirtmek isterim...
Hükümet hiçbir şekilde hazırlıklı değildi...
Malatyada şantiyedeydim ilk depremde Allahtan konteynerdaydıkda yıkılmadı ama zangır zangır titretti heryeri herşey yerlerde merkeze indik ikinci büyük depremde yıkık binadan yaşayan var mı diye çalışmalara yardım ediyorduk inanın 1 demir makası 1 kepçe hariç hiçbirşey yok jeneratör gelmiş getiren çalıştırmayı bilmiyor halk bir olmuş enkazı kaldırmaya çalışıyor yetkili 2 kişi var itfaiyeden afad ekibinden kimse enkaza yanaşmıyor insanları bilinçli aramaya yönlendirmiyor yada eline bir taş alıp kaldırmıyor...
Enkazın üstündeyken 2. Deprem vurdu oradan öğretmenler evinin yıkılışını an be an gördüm film gibiydi sanki insanlar panik hemen yan tarafta sağlı sollu iki bina yerle yeksan oldu...
Bakın saat 1 olmuş görevliler piyasada yok insanlar alış veriş merkezinin önünde toplanmış lakin ne bir çadır ne bir otobüs hiçbirşey yoktu 13.30 a kadar...
Bu hükümet kaç deprem gördü hiç mi hiç böyle durumlara hazırlık yapmadı...
o kadar deprem sigortalarına giden paralar o kadar toplanan yardım paraları devletten her yıl ayrılan bütçe nerelere gidiyor... Kimlerin cebini şişiriyor...
Afad devletin bir kurumu bu kurum bir yere gittiği zaman böyle bşr zamanda ondan kimse para hesabı istemez lakin halktan yardım talep ediliyor...
Ben şahsen afada devlet kurumlarına gönderilen yardım paralarının halka gideceğine inanmıyorum...
Hepsi o öküz başlara gidecek...
Çok büyük geçmiş olsun herkese...
Allah enkaz altında kalanlara onları oradan çıkarmaya çalışan herkese yardımcı olsun...

Enişte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
72,115
76,981
113
81 il olan Türkiye nin 10 şehri nin büyük hasar aldığı yerin 3 metreden fazla kaydığı bir deprem de hala aptal aptal konuşanlar var pes diyorum inanılır gibi değil

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
86,936
47,268
113
81 il olan Türkiye nin 10 şehri nin büyük hasar aldığı yerin 3 metreden fazla kaydığı bir deprem de hala aptal aptal konuşanlar var pes diyorum inanılır gibi değil
Gunaydi erhanim.sen ne diyosun la 7.7 siddetinde deprem olmus yolu yarmis.lavugun biride yolun fotosunu cekip yol yapdi diye malum kisiyi elestirmis boyle insanlarla ayni ulkede yasiyoruz ne yazikki.ulan yer yerinden 3 metre kayma olmus adam yol yarilmis diye hukumeti elestiriyor

JustWatch

Bazı şeyler değişmez
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
34,552
19,151
113
Bazı insanların yorumunu görünce Ulan düşünüyorum bir insan nasıl bu kadar cahil olabilir . Bin yılda geçse asla bı japonya olamayacaz

Enişte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
72,115
76,981
113
Gunaydi erhanim.sen ne diyosun la 7.7 siddetinde deprem olmus yolu yarmis.lavugun biride yolun fotosunu cekip yol yapdi diye malum kisiyi elestirmis boyle insanlarla ayni ulkede yasiyoruz ne yazikki.ulan yer yerinden 3 metre kayma olmus adam yol yarilmis diye hukumeti elestiriyor
Günaydın abi tablo çok acı çok zor bize hiçbir şey yapamıyorsak dua etmek düşer aptal aptal eleştiri vakti değil şuan demek ki bunlar göçük altında son saatlerini yaşasa yine hükümete sallicak kaybedilen canların yanı sıra milyarlarca TL lik maddi hasar var adam hala 20 lira gondercem kime gitcek belli değil diyo al o 20 yi dür bük ann amna şok

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
86,936
47,268
113
Yikilan bina sayisi resmi olmayan rakamlara gore 11.700

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
86,936
47,268
113
Dun oglen hatayda limanda yangin cikmisdi sadece 1 konterner yaniyordu daha sonra yangin kontrol altina alindi haberi gecildi bnde takip etmeyi birakdim.simdi bakdim o yangin sonmemis ve belkide binlerce konteyner yanmis kül olmus 1 konteynerdeki mazleme degeri kimbilir ne kdr.1 tane konteyner sondurulememis ve hepsi yanmis kul olmus.kimbilir kac milyon lira yandi orda cok yazik.ayrica hatayda cok guzel kurtulus haberleri geldi azda olsa tesseli oldu 25 dkda 6 kisi cikartildi

seko5050

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
151
66
28
15 bin can kaybi var ama aciklama yapmiyolar ala artci depremler oluyomus

lumberjack

Çikolata gibi tatlısın ver aşkına kıtlasın 🍫
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,666
3,871
113
Ulan daha ulaşılamayan insanlar varmış bunlar hala siyaset peşinde yok herkese ulaştık sırayla gidiyoruz vs hayatları yalan insanların ölmesini bekliyoruz resmen biride çıkıp bir şeyi organize edemiyor tonla gençler var her şehirde gönüllüleri al bölgeye bırak helikopterle ben böyle saçmalık görmedim benim köpekte var çıt sesini duydumu havlar resmen ölmelerini izliyoruz insanların bitane kepçe koymuşlar kazıp duruyor enkazı bunun neresinde arama kurtarma çalışmaları oluyor belli değil 100 kişi varsa atıyorum 20 kişi anca kurtarılıyor 13 milyon kişiden bahsediyorlar en kaz altında

balalo

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,989
1,173
113
Ohal ilan edilmiş lakin yönetimdeki insanlar laklak ve siyasetten başka birşey yapmıyor...
Ben Malatya Şire pazarından çalışıyorum kepçeler manitolar mobil vinçler yatıyor...
Neden yönetim kadrosu bunları yardım bölgelerine göndermiyor!!!

Werderbremen

SESSİZLİK
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,227
7,827
113
Şikayet etmenin anlamı yok profesyonel ekiplerin bile çoğu enkaz altındayken nasıl planlı programlı çalışma sürdürebilirsin ki? Ayrıca tek şehirde olsa bütün desteği yığar üstesinden gelirsin. Hangi şehre koşacaksın, hangisine sırt çevireceksin? Şehirdeki halk panik şok içinde araç sürücüsü nasıl nereye gittiğini bilmeden kullanıyor ki kaç defa kazadan döndük ben biliyorum. 1. Deprem için şoktaydı herkes ama 2. Deprem tamamen insanları panik havasına soktu herkes kendi canına düşmüş durumda. Hava soğuk kar, yağmur ne desen var. Yanı başımızdaki köye dahi ulaşamıyoruz çünkü yollarda çatlaklar var ve bunların ne yol ne de asfaltla alakası var yarmış geçmiş fay hattı ne yapsan nafile. Tek çare destek dua başka da bir şey yok. Enkaza koşuyorsun pat deprem oluyor kaçıyorsun tekrar cesaret ediyorsun arkasından bir tane daha bilmem kaç tane artçı deprem olmuş hepsinin de derecesi yüksek zor hemde çok zor bir dönem