- 10,400
- 4,769
- 113
Aynen dost hem güzel hemde bereketli ama işte paraAh biraz paran olsa 1 yilda bu isten kendine yapsan rahatlarsin
Aynen dost hem güzel hemde bereketli ama işte paraAh biraz paran olsa 1 yilda bu isten kendine yapsan rahatlarsin
Olsun dostum allah büyüktür bir kapi acar inşallahAynen dost hem güzel hemde bereketli ama işte para
Allah razı olsun dost inşallah ya hakkımızda hayırlısı olsun inşallahHersey gönlünce
Olsun dostum allah büyüktür bir kapi acar inşallah
Benim dayım koyunculukla uğraşıyor. O yüzden şanslıyım. Ben daha yeni başladım. Onun yanında çalışıyorum. İşi kavramaya çalışıyorum. Biraz da birikim yaptıktan sonra kendi ahırımı kuracamDost keşke bulsam valla huzur içinde giderim köy hayatı ve dediğin gibi hayvancılıkta güzel iş keşke bulabilsem bildiğin varsa yönlendirir misin
Hakkında hayırlısı dost valla en güzel düşünce ins başarırsınBenim dayım koyunculukla uğraşıyor. O yüzden şanslıyım. Ben daha yeni başladım. İşi kavramaya çalışıyorum. Biraz da birikim yaptıktan sonra sonra kendi ahırımı kuracam
Suan guncel alsak ornek 50 tane felan bunun tanesi kaca gelirBenim dayım koyunculukla uğraşıyor. O yüzden şanslıyım. Ben daha yeni başladım. Onun yanında çalışıyorum. İşi kavramaya çalışıyorum. Biraz da birikim yaptıktan sonra sonra kendi ahırımı kuracam
Bir de bu meslek tam bana göre aslında. Pek insan seven bir yapım yok çünkü. Hayvanlarla uğraşmak, insanlarla uğraşmaktan bin kat daha iyi. Üniversite mezunu olmama rağmen koyunculuk işini benimsedim. Çok zor ve yorucu bir iş ama getirisi de çok iyiHakkında hayırlısı dost valla en güzel düşünce ins başarırsın
Şu an bir koyun 13-15 bin tl. Ama sana en başta bir ahır lazımSuan guncel alsak ornek 50 tane felan bunun tanesi kaca gelir
Dost tahminim toplu aldığında tanesi 13 15 gibi doğurgan cins koyunlarSuan guncel alsak ornek 50 tane felan bunun tanesi kaca gelir
700 k himm ama 1 yilda 150 200 olur koyunlarŞu an bir koyun 13-15 bin tl. Ama sana en başta bir ahır lazım
100-150 koyunla başlamanı önermem. İdare edemezsin. 20-30 koyunla başla birkaç yıla birsürü koyunun olur. Hem zamanla işi de daha iyi kavrarsın. Çok hayvanla başlarsan o hayvanları da telef edersin. Ayrıca tek başına yapılacak bir iş değil. En az 1 kişi daha lazımDost tahminim toplu aldığında tanesi 13 15 gibi doğurgan cins koyunlar
Haklısın dost bunu yapmama zaman çok daha önce devletin evi teslim etmesi ve bunun için çalışıp birikim yapmam hayırlısı olsun bakalım ya100-150 koyunla başlamanı önermem. İdare edemezsin. 20-30 koyunla başla birkaç yıla birsürü koyunun olur. Hem zamanla işi de daha iyi kavrarsın. Çok hayvanla başlarsan o hayvanları da telef edersin. Ayrıca tek başına yapılacak bir iş değil. En az 1 kişi daha lazım
Devlet desteği de oluyor. Araştırsan internetten doyurucu bilgiler edinirsin. Eğitimleri, kursları da var. Hiçbir işe badozlama başlanmaz. Millet iş beğenmiyor memlekette işsizlik var diyorlar. Dediğim gibi koyunculuk işinde çok iyi para var ama çok hayvanla birden başlama. Kademe kademe büyü. Bu hayvanların herşeyi para. Eti, sütü, yünü. Boku bile para. Sürekli de doğuruyorHaklısın dost bunu yapmama zaman çok daha önce devletin evi teslim etmesi ve bunun için çalışıp birikim yapmam hayırlısı olsun bakalım ya
İnşallah dost çok sağol umarım dediğin şekilde olurDevlet desteği de oluyor. Araştırsan internetten doyurucu bilgiler edinirsin. Eğitimleri, kursları da var. Hiçbir işe badozlama başlanmaz. Millet iş beğenmiyor memlekette işsizlik var diyorlar. Dediğim gibi koyunculuk işinde çok iyi para var ama çok hayvanla birden başlama. Kademe kademe büyü. Bu hayvanların herşeyi para. Eti, sütü, yünü. Boku bile para. Sürekli de doğuruyor
Gençler hep rahat iş peşinde. Koyunculuk çok zor bir meslek. En başından söylemiş olayım. Ama çok güzel getirisi varİnşallah dost çok sağol umarım dediğin şekilde olur
İnşallah bulursun çocuğun çok küçük çünküBursa'da bende iş arıyorum insani şartlarda
Tabikide dost dediğin gibi herşeyi para ediyorGençler hep rahat iş peşinde. Koyunculuk çok zor bir meslek. En başından söylemiş olayım. Ama çok güzel getirisi var
Katılıyorum koyun simsarlari iyi kazanıyor bir ahırın olacak besleyip satacan hele kurban bayramında deli para alirsinAslında memlekette iş var ama insanlar nazik götlü. İşsizlik var diyorlar ama ne hikmetse koca ülkede çoban bulunamıyor. Masa başı bir işi olacak laptopla ilgilenirken kahvesini yudumlayacak. Koyunculuk mesleği deli para kazandırıyor. Birçok beyaz yakalının 1 ayda kazandığı parayı 2-3 günde çok rahat kazanırsın. Zor meslek ama kazancı çok iyi